Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 04 martie 2009
Ingrediente
(4 portii):, 8 mere,, 80g. zahar,, 80g.unt,, 1 cana de sos caramel, Pentru sosul caramel:, 4 linguri zahar,, 1 lingura de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
1 Se scoate catuta samburilor, avand grija ca merele sa nu se sfarame,apoi se aseaza merele intr-o tava.Se pune in fiecare mar zahar si o bucatica de unt ,apoi merele se pun in cuptor pentru cca. 30 de minute.
2.Intre timp, se prepara sosul caramel.Se ard cele 4 linguri de zahar ,intr-o tigaie, pana zaharul devine maroniu.Se adauga 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana se ingroase ca un sirop.Se adauga romul si , dupa cateva clocote, se ia de pe foc si se lasa la racit.
3.Merele se servesc calde sau reci, dupa preferinta , cu sos caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "MERE UMPLUTE CU CARAMEL" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
zana b. (Chef de cuisine):
Am incercat aceasta reteta si e f buna. Mai fac mere umplute cu dulceata si un miez de nuca deasupra date la cuptor. Ies super.