autor:

» » Mancaruri cu carne

mere verzi umplute cu carne

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
6 mere verzi, cca 2-300 gr carne tocata, vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii ), 1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa, putina apa ( daca e nevoie la \" lungit \"sosul de rosii ), sare, piper, nuscoara, 1 cuisor, patrunjel tocat marunt, ceapa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior.In general se foloseste o lingurita pentru asa ceva.
Intr-o tigaie se pun citeva lingurite de ulei si ceapa care in prealabil a fost taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata . Se tin astfel impreuna la calit pana in momentul in care carnea capata o culoare albicioasa. Se adauga praf de nucsoara, praf de cuisoare ( adaugati putin, nu mult, caci au arome puternice). Se pipereaza si sareaza dupa gust. Tot dupa gust puteti toca niste patrunjel si il puteti adauga.

Carnea este folosita apoi ca umplutura pentru mere, se aseaza intr.o tava inalta bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor).Se infasoara in foi de aluminiu si se pun la cuptor. Se tin la foc mare si se lasa pana se coc. In general nu dureaza mult.
Dupa ce s-au copt se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas). Va doresc pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "mere verzi umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 mere verzi
  • cca 2-300 gr carne tocata
  • vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii )
  • 1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa
  • putina apa ( daca e nevoie la \" lungit \"sosul de rosii )
  • sare
  • piper
  • nuscoara
  • 1 cuisor
  • patrunjel tocat marunt
  • ceapa)

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rendang (cu rasol de oaie)