Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Ingrediente

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam.

Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam.

Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Tapetam cu hartie de copt o tava.

Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti.

Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava.

Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul.

Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute.

Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului.

Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi.

Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise