Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Ingrediente

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam.

Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam.

Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Tapetam cu hartie de copt o tava.

Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti.

Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava.

Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul.

Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute.

Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului.

Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi.

Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure