autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
1 peste merluciu, 500 gr cartofi noi, 2 crengute rosii cherry, 1 ceapa verde, 2 catei de usturoi, 200 gr rosii decojite in suc propriu, 1/2 cana vin rosu, sare, piper, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam.
Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam.
Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti.
Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava.
Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul.
Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat.
Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute.
Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului.
Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi.
Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu sos de sofran si orez

Somon cu sos de sofran si orez

Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie

1 vot    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Shrimps mit Gemüze
Cookie Settings