autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu cu creveti

Autor: Tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
800 gr file de merluciu, 14-16 creveti decorticati dar cu cap, 150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat), 100 ml smantana lichida, 150 ml vermut alb, 100 ml coneac sau wischi, 1 lingra pasta de tomat, 1 ceapa medie, 2 linguri ulei de masline, piper alb dupa gust, putin patrunjel, o lingurita amidon sau faina alba

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

57 voturi

Mod de preparare

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un vas de iena, le saram, piperam si-l lasam de o parte
din cozi de peste si o lingurita de delikat fierbem o supa(150ml) cand e gata o strecuram
intr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam coneacul cu vermutul si-l flambam, cand s-a stins flacara adaugam o lingura pasta de tomat,supa,smantana lichida si patrunjelul tocat marunt
lasam sa fiarba circa 5 min si-l ingrosam cu o lingurita de amidon
turnam sosul respectiv peste pestele si creveti si-l dam la cuptor preincalzit la 200* pt 20-30 min. Se serveste cu piure de cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod in crusta de mac

Cod in crusta de mac

Pestele se spala, se zvanta foarte bine si se tine la marinat 15-20 de minute in marinata prepaparata

8 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Clesti crab pane, cu legume

Clesti crab pane, cu legume

Legumele spalate si taiate dupa preferinta fiecaruia, le punem in steamer la fiert, pentru 40’. Punem

7 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    E foarte buna combinatia, eu am gatit trunchi de merlucius cu lamaie, asta....

  • Fara foto

    traian , 01 ianuarie 2010

    eu nu am preparat reteta ,dar merita probat si cred ca e foarte gustoasa

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    merge,chiar daca circotasele se leaga de orice pentru a critica un pic reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Chiar imi place...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Lenuta, eu le-am vazut pe toate; in schimb am avut probleme la alte retete. Dar daca dai clic pe locul unde ar trebui sa fie poza s-ar putea sa ti se deschida.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Suna bine reteta, dar oare de ce nu pot vizualiza poza 8 si 9, oare numai la mine se intampla?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Se prea poate.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2009

      Ae dreptate Ioana...sigur aici nu e in regula cu votarea... Si as mai avea o obiectie...poza finala nu corespunde cu ingredientele prezentate...am ajuns la concluzia ca pozele sunt de la doua retete distincte.

    • Fara foto

      ioana , 13 ianuarie 2009

      Imi miroase a frauda cu ip dinamic. Directiunea nu vede nimic?

    • Fara foto

      Rad , 09 ianuarie 2009

      5* si mult succes !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

57 voturi

Ingrediente

  • 800 gr file de merluciu
  • 14-16 creveti decorticati dar cu cap
  • 150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat)
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 ml vermut alb
  • 100 ml coneac sau wischi
  • 1 lingra pasta de tomat
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper alb dupa gust
  • putin patrunjel
  • o lingurita amidon sau faina alba

Raporteaza reteta

Retete
de Tania
Prajitura cu ciocolata amaruie si nuci

Prajitura cu ciocolata amaruie si nuci

Rupem ciocolata in bucati mici si o topim impreuna cu untul pe foc mic, intr-un vas amestecam galbenusurile

64 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri
Rulada din carne tocata

Rulada din carne tocata

Inimile fierte le dam prin masina de tocat carne,amestecam cu carnea tocata,adaugam ouale si condimentele,amestecam

59 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte buna combinatia, eu am gatit trunchi de merlucius cu lamaie, asta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Crap cu ciuperci in sos tomat