autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu (impachetat) la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare, , 1 ceapa, , 100 g masline negre, , 1lamaie, , 1 crenguta de cimbru, , 1 ardei iute (rosu) uscat, , 3 linguri ulei, , sare, , piper., Pentru sos: 5 linguri ulei de masline, , 1 lamaie, , 10 fire de patrunjel, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipereaza pe dinauntru. Se curata ceapa si se toaca marunt. O lamaie (intreaga), curatata de coaja, se taie felii si se indeparteaza samburii. Se ung cu ulei doua coli mari de hartie sulfurizata (de calc) si se asaza una peste alta intr-o tava. Se introduce cate-o felie de lamaie in burta fiecarui peste, dupa care acestia sunt asezati la mijlocul tavii. Se stropesc cu uleiul ramas, se pun in tava si maslinele si deasupra se presara cimbrul si piperul macinat. Se impacheteaza pestii in hartia din tava, se baga la cuptor si se lasa sa se patrunda bine circa 20 de minute. Intre timp, se prepara sosul, amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand sare, piper si patrunjelul tocat. Cand pestele este gata, se asaza “pachetul” pe un platou fierbinte si se serveste cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu (impachetat) la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola

Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola

Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute. In acest timp curatam

10 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste de moda veche

Placinta cu peste de moda veche

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert,

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare
  • 1 ceapa
  • 100 g masline negre
  • 1lamaie
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardei iute (rosu) uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos: 5 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 10 fire de patrunjel
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Cozi de creveti cu garnitura de orez