autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Merluciu (impachetat) la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare, , 1 ceapa, , 100 g masline negre, , 1lamaie, , 1 crenguta de cimbru, , 1 ardei iute (rosu) uscat, , 3 linguri ulei, , sare, , piper., Pentru sos: 5 linguri ulei de masline, , 1 lamaie, , 10 fire de patrunjel, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipereaza pe dinauntru. Se curata ceapa si se toaca marunt. O lamaie (intreaga), curatata de coaja, se taie felii si se indeparteaza samburii. Se ung cu ulei doua coli mari de hartie sulfurizata (de calc) si se asaza una peste alta intr-o tava. Se introduce cate-o felie de lamaie in burta fiecarui peste, dupa care acestia sunt asezati la mijlocul tavii. Se stropesc cu uleiul ramas, se pun in tava si maslinele si deasupra se presara cimbrul si piperul macinat. Se impacheteaza pestii in hartia din tava, se baga la cuptor si se lasa sa se patrunda bine circa 20 de minute. Intre timp, se prepara sosul, amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand sare, piper si patrunjelul tocat. Cand pestele este gata, se asaza “pachetul” pe un platou fierbinte si se serveste cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu (impachetat) la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste  prajit,cu sos de coriandru

Peste prajit,cu sos de coriandru

Fileul de peste,curatat,se stropeste,din abundenta,cu zeama de lamiie si se lasa cel putin 3-4 ore;eu

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de macrou la gratar

File de macrou la gratar

Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza. Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul

3 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pesti a 250 g fiecare
  • 1 ceapa
  • 100 g masline negre
  • 1lamaie
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardei iute (rosu) uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos: 5 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 10 fire de patrunjel
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
MACROU LA CUPTOR