autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Merluciu (peste alb) cu sos de patrunjel

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pestele, 500 g file de merluciu, 25 g unt, 150 ml lapte, 150 ml supa de peste, o frunza de dafin, sare si piper, Sosul, 25 g unt ’, 4 lingurite rase de faina, 4 linguri rase de smantana, 1 galbenus, 3 linguri de patrunjel, zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10-15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure, legume si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu (peste alb) cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie

Piftie

Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea

9 voturi    4 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa! Pentru un pranz de duminica sau

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pestele
  • 500 g file de merluciu
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml supa de peste
  • o frunza de dafin
  • sare si piper
  • Sosul
  • 25 g unt ’
  • 4 lingurite rase de faina
  • 4 linguri rase de smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri de patrunjel
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru