Ingrediente
500 gr de faina, 150 gr de miere de albine, 150 gr de zahar, 50 gr de untura, 50 ml lapte, un ou, 1 lingurita bicarbonat sau amoniac, sare., Ingrediente pentru crema:, 1 l lapte, 250 gr unt, 150 gr gris, 200 gr zahar, coaja rasa si zeama de la o lamaie mare, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita ness, 1 ceasca nuca macinata.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
1 vot
Mod de preparare
Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand foi de dimensiunea tavii.Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca.
Pentru crema, pui la fiert laptele , cu grisul si coaja de la lamaie.Lasi sa se raceasca dupa care incorporezi zeam de la lamaie , untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar . O inparti in doua . O parte o lasi alba , iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa .
Asezi o foaie , ungi cu un strat de crema alba , pui alta foaie , ungi cu crema cu ness si tot asa pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.