autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mezes cu crema de gris

Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, 500 gr de faina, 150 gr de miere de albine, 150 gr de zahar, 50 gr de untura, 50 ml lapte, un ou, 1 lingurita bicarbonat sau amoniac, sare., Ingrediente pentru crema:, 1 l lapte, 250 gr unt, 150 gr gris, 200 gr zahar, coaja rasa si zeama de la o lamaie mare, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita ness, 1 ceasca nuca macinata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata , amestecand cu o lngura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana.
Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand foi de dimensiunea tavii.Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca.
Pentru crema, pui la fiert laptele , cu grisul si coaja de la lamaie.Lasi sa se raceasca dupa care incorporezi zeam de la lamaie , untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar . O inparti in doua . O parte o lasi alba , iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa .
Asezi o foaie , ungi cu un strat de crema alba , pui alta foaie , ungi cu crema cu ness si tot asa pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mezes cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 gr de faina
  • 150 gr de miere de albine
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de untura
  • 50 ml lapte
  • un ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau amoniac
  • sare.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 250 gr unt
  • 150 gr gris
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 lingurita ness
  • 1 ceasca nuca macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.