Mezes cu crema de gris

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Mezes cu crema de gris

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 gr de faina, 150 gr de miere de albine, 150 gr de zahar, 50 gr de untura, 50 ml lapte, un ou, 1 lingurita bicarbonat sau amoniac, sare.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 l lapte, 250 gr unt, 150 gr gris, 200 gr zahar , coaja rasa si zeama de la o lamaie mare, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita ness, 1 ceasca nuca macinata.

Mod de preparare

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata , amestecand cu o lngura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana.

Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand foi de dimensiunea tavii.Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca.

Pentru crema, pui la fiert laptele , cu grisul si coaja de la lamaie.Lasi sa se raceasca dupa care incorporezi zeam de la lamaie , untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar . O inparti in doua . O parte o lasi alba , iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa .

Asezi o foaie , ungi cu un strat de crema alba , pui alta foaie , ungi cu crema cu ness si tot asa pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul