autor:

Sidy

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Mic dejun copios

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
Mamaliga fiarta cu o zi inainte, bacon, oua- cate unul de fiecare persoana, branza de oaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Baconul il taiem felii si il punem la prajit in putin ulei .Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga grasimea.
Ouale le prajim ochiuri sau romanesti( dupa preferinta)
Mamaliga racita se taie in forme diferite dupa imaginatie. Se poate folosi si mamaliga proaspat facuta dar atunci nu ii putem da forme.
Pe farfuria de servit aranjam mamaliga, baconul prajit oul si radem deasupra branza de oi, din abundenta.
Micul dejun poate fi servit alaturi de orice sos preferati. Eu am facut un sos din usturoi, smantana si 2 linguri iaurt si am condimentata cu sare si piper.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
PS. Ideea mi-a dat-o "luminitza" careia ii multumesc mult de tot ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun copios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua cu maioneza

Oua cu maioneza

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute. Pregatim maioneza:

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Oua coapte in cartofi

Oua coapte in cartofi

Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca,

13 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Yummy, vin la masa!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Ce ospat Sidy, toate-mi plac!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    ce bun e! Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Cu aadevarat copios! Tooul aratta ft bine!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Waw ! asta e "mare" dejun ! si bun, bun tareeeeeeee.*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Mama, ce mic dejun, bun si de un dejun!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Felicitari pentru idee !

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Nu ai idee ce pofta mi-ai facut.........delicios.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Waw da ce apetisant e micul marele dejun. Pe gustul meu.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      felicitari forte frumos

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Dupa aşa un dejun e musai să mergi la sapă sau la coasă! Bun de tot!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Un aperitiv foarte bun si "foarte"romanesc...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

17 voturi

Ingrediente

  • Mamaliga fiarta cu o zi inainte
  • bacon
  • oua- cate unul de fiecare persoana
  • branza de oaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Yummy, vin la masa!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Oua de paste