autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mici (mititei)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vită de la ceafă, usturoi, ardei iute, 1 pahar zeamă de oase, 1 linguriţă bicarbonat, piper, sare, cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 1h

159 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea micilor se foloseşte carnea de vită de la ceafă, iar dacă se poate se mai adaugă prapur sau seu de vită (100 g la 1 kg de carne).

Carnea se curăţă de pieliţe şi se dă prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă sare, piper măcinat, ardei iute, toate după gust, iar la urmă bicarbonat. Se frământă cu mâna, după care se lasă să stea în frigider 8-24 ore.

După ce se scoate din frigider, se trece din nou prin maşina de tocat, de data asta folosind sita cu găuri mici. Se frământă din nou adăugând zeama de oase, cimbrul şi mujdeiul de usturoi strecurat.

Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin maşina de tocat fără cuţit şi sită, ataşând însă pâlnia de făcut cârnaţi. Când carnea de mici iese prin această pâlnie circa 8 cm lungime care se aşează pe un fund de lemn sau pe platou.

Micii se frig pe grătar încins şi uns cu seu să nu se prindă de el, iar în timpul frigerii se întorc mereu ca să se frigă repede şi să se rumenească puţin. Se servesc cu muştar sau cu ardei verde, după preferinţă.
Pentru prepararea micilor se foloseşte carnea de vită de la ceafă, iar dacă se poate se mai adaugă prapur sau seu de vită (100 g la 1 kg de carn
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici (mititei)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Rulouri de somon cu crema de branza

Rulouri de somon cu crema de branza

Se pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga aproximativ 3 lingurite

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    un REALIST , 06 ianuarie 2010

    Da. Reteta e buna ,e autentica. Foarte multa lume care posteaza retete si ne explica cum se frig mititeii uita un lucru foarte important, poate cel mai important lucru din toata reteta, si care pina acum nu prea l-am vazut explicat. Dar va spun eu si dv-stra puteti incerca si va convingeti. Atata timp cat micul sta pe gratar la fript NU TREBUIE INTEPAT SAU IMPUNS. In momentul cand e pus pe gratar. la caldura va face o pojghita care nu lasa ca sucul carnii sa se scurga afara si va fierbe inauntru micului. Daca mici se intorc pe gratar cu o furculita si se inteapa atunci sucul mirodeniilor se pierde si nu mai au savoare. Incercati unul intepat si unul care nu sa intepat.

Dificultate

Medie

Timp

1h

159 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită de la ceafă
  • usturoi
  • ardei iute
  • 1 pahar zeamă de oase
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • piper
  • sare
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive