autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mici (mititei)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vită de la ceafă, usturoi, ardei iute, 1 pahar zeamă de oase, 1 linguriţă bicarbonat, piper, sare, cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 1h

159 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea micilor se foloseşte carnea de vită de la ceafă, iar dacă se poate se mai adaugă prapur sau seu de vită (100 g la 1 kg de carne).

Carnea se curăţă de pieliţe şi se dă prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă sare, piper măcinat, ardei iute, toate după gust, iar la urmă bicarbonat. Se frământă cu mâna, după care se lasă să stea în frigider 8-24 ore.

După ce se scoate din frigider, se trece din nou prin maşina de tocat, de data asta folosind sita cu găuri mici. Se frământă din nou adăugând zeama de oase, cimbrul şi mujdeiul de usturoi strecurat.

Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin maşina de tocat fără cuţit şi sită, ataşând însă pâlnia de făcut cârnaţi. Când carnea de mici iese prin această pâlnie circa 8 cm lungime care se aşează pe un fund de lemn sau pe platou.

Micii se frig pe grătar încins şi uns cu seu să nu se prindă de el, iar în timpul frigerii se întorc mereu ca să se frigă repede şi să se rumenească puţin. Se servesc cu muştar sau cu ardei verde, după preferinţă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici (mititei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Se spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si

2 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    un REALIST , 06 ianuarie 2010

    Da. Reteta e buna ,e autentica. Foarte multa lume care posteaza retete si ne explica cum se frig mititeii uita un lucru foarte important, poate cel mai important lucru din toata reteta, si care pina acum nu prea l-am vazut explicat. Dar va spun eu si dv-stra puteti incerca si va convingeti. Atata timp cat micul sta pe gratar la fript NU TREBUIE INTEPAT SAU IMPUNS. In momentul cand e pus pe gratar. la caldura va face o pojghita care nu lasa ca sucul carnii sa se scurga afara si va fierbe inauntru micului. Daca mici se intorc pe gratar cu o furculita si se inteapa atunci sucul mirodeniilor se pierde si nu mai au savoare. Incercati unul intepat si unul care nu sa intepat.

Dificultate

Medie

Timp

1h

159 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită de la ceafă
  • usturoi
  • ardei iute
  • 1 pahar zeamă de oase
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • piper
  • sare
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Altfel de parjoale