Mici (mititei)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită de la ceafă
  • usturoi
  • ardei iute
  • 1 pahar zeamă de oase
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • piper
  • sare
  • cimbru.

Mod de preparare

Pentru prepararea micilor se foloseşte carnea de vită de la ceafă, iar dacă se poate se mai adaugă prapur sau seu de vită (100 g la 1 kg de carne).

Carnea se curăţă de pieliţe şi se dă prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă sare, piper măcinat, ardei iute, toate după gust, iar la urmă bicarbonat. Se frământă cu mâna, după care se lasă să stea în frigider 8-24 ore.

După ce se scoate din frigider, se trece din nou prin maşina de tocat, de data asta folosind sita cu găuri mici. Se frământă din nou adăugând zeama de oase, cimbrul şi mujdeiul de usturoi strecurat.

Pentru formarea micilor, carnea de mici se trece prin maşina de tocat fără cuţit şi sită, ataşând însă pâlnia de făcut cârnaţi. Când carnea de mici iese prin această pâlnie circa 8 cm lungime care se aşează pe un fund de lemn sau pe platou.

Micii se frig pe grătar încins şi uns cu seu să nu se prindă de el, iar în timpul frigerii se întorc mereu ca să se frigă repede şi să se rumenească puţin. Se servesc cu muştar sau cu ardei verde, după preferinţă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor