Mici picanti de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mici picanti de peste

Ingrediente

  • 500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt
  • 1ceapa taiata cubulete mici
  • 2catei de usturoi
  • 1/2pahar frunze de patrunjel
  • 1/2pahar frunze de menta
  • 1/2ardei iute crud
  • sare,piper
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1-2linguri ulei de masline
  • 2linguri de pesmet
  • putin cumin
  • ptr servire
  • felii de lamaie
  • iaurt de capra
  • sos de tahini-mai consistent

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si le-am scurs de apa.

Se adauga la peste,ceapa usturuoiul,mirodeniile si pesmetul si in pulsuri se amesteca totul.Se adauga uleiul sarea si piper la nevoie si se amesteca inca putin in pulsuri.

Se transfera compozitia de peste in alt vas si se da la rece ptr o ora.

Dupa o ora se pregateste un platou si cu mainile putin umede facem mici potriviti din compozitia de peste.

Incalzim o tigaie antiadirenta bine si ungem cu putin ulei si prajim micii usor sa se rumeneasca dar sa nu se usuce.

Sint foarte gustosi si merg bine cu sos de tahini pregatit proaspat sau cu iaurt gros.

Se pot servi cu garnitura de cartofi,orez sau salata

verde.Se pot frige si la gratar.

Foarte gustosi,merita incercati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise