Mici proaspeti cu carne de oaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Mici proaspeti cu carne de oaie

Ingrediente

  • 300 g carne grasa de vita
  • 300 g carne de oaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • cimbru si piper dupa gust
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu 2 linguri de apa. Se spala carnea, se lasa la scurs, apoi se curata de pielite si se taie in cuburi. Se trece carnea de 3-4 ori prin masina de tocat si se amesteca cu bicarbonatul, zeama strecurata de la usturoi, cimbru, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza compozitia si se da la rece pentru 3-4 ore. Cu mainile umezite, se ia cate o lingura de amestec si se formeaza mititeii. Se incinge gratarul sau tigaia si se frig mititeii uniform pe toate partile.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor