autor:

» » Mancaruri cu peste

Midii cu verdeturi si smantana

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
2 kg de midii, 250 g praz, 200 ml de vin alb sec, 1/2 legatura de patrunjel, 6 fire de cimbru, 2 ardei iuti, 50 g de unt, 200 ml de smantana, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati prazul, spalati-l si taiati-l in rondele subtiri. Curatati arpagicul si taiati-l felii. Razuiti si spalati midiile, amestecandu-le cu mana. Turnati vinul intr-o cratita cu fund gros, puneti cimbrul, piperati si puneti la fiert. Adaugati midiile, amestecati, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se deschida timp de 8 minute, miscand des cratita.
Luati de pe foc, turnati sosul printr-o strecuratoare asezata deasupra unui vas si puneti-l deoparte.
Topiti untul in cratita cu pereti grosi, aruncati arpagicul inauntru si lasati-l sa se topeasca 2 minute,la foc mic apoi adaugati prazul. Sarati si piperati. Turnati sucul de midii strecurat si lasati sa fiarba timp de 5 minute, la foc potrivit.
Adaugati ardeii iuti taiati in fasii , patrunjelul spalat si taiat, apoi smantana. Amestecati si lasati la foc 2 min. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu verdeturi si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de midii
  • 250 g praz
  • 200 ml de vin alb sec
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 6 fire de cimbru
  • 2 ardei iuti
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste de rau, prajit