autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Midii cu verdeturi si smantana

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
2 kg de midii, 250 g praz, 200 ml de vin alb sec, 1/2 legatura de patrunjel, 6 fire de cimbru, 2 ardei iuti, 50 g de unt, 200 ml de smantana, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati prazul, spalati-l si taiati-l in rondele subtiri. Curatati arpagicul si taiati-l felii. Razuiti si spalati midiile, amestecandu-le cu mana. Turnati vinul intr-o cratita cu fund gros, puneti cimbrul, piperati si puneti la fiert. Adaugati midiile, amestecati, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se deschida timp de 8 minute, miscand des cratita.
Luati de pe foc, turnati sosul printr-o strecuratoare asezata deasupra unui vas si puneti-l deoparte.
Topiti untul in cratita cu pereti grosi, aruncati arpagicul inauntru si lasati-l sa se topeasca 2 minute,la foc mic apoi adaugati prazul. Sarati si piperati. Turnati sucul de midii strecurat si lasati sa fiarba timp de 5 minute, la foc potrivit.
Adaugati ardeii iuti taiati in fasii , patrunjelul spalat si taiat, apoi smantana. Amestecati si lasati la foc 2 min. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu verdeturi si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou la grill (gratar)

Macrou la grill (gratar)

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust

14 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu solzi si sos

Pangasius cu solzi si sos

Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de midii
  • 250 g praz
  • 200 ml de vin alb sec
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 6 fire de cimbru
  • 2 ardei iuti
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu anchois si lamaie