autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Midii cu verdeturi si smantana

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
2 kg de midii, 250 g praz, 200 ml de vin alb sec, 1/2 legatura de patrunjel, 6 fire de cimbru, 2 ardei iuti, 50 g de unt, 200 ml de smantana, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati prazul, spalati-l si taiati-l in rondele subtiri. Curatati arpagicul si taiati-l felii. Razuiti si spalati midiile, amestecandu-le cu mana. Turnati vinul intr-o cratita cu fund gros, puneti cimbrul, piperati si puneti la fiert. Adaugati midiile, amestecati, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se deschida timp de 8 minute, miscand des cratita.
Luati de pe foc, turnati sosul printr-o strecuratoare asezata deasupra unui vas si puneti-l deoparte.
Topiti untul in cratita cu pereti grosi, aruncati arpagicul inauntru si lasati-l sa se topeasca 2 minute,la foc mic apoi adaugati prazul. Sarati si piperati. Turnati sucul de midii strecurat si lasati sa fiarba timp de 5 minute, la foc potrivit.
Adaugati ardeii iuti taiati in fasii , patrunjelul spalat si taiat, apoi smantana. Amestecati si lasati la foc 2 min. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu verdeturi si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit

Crap prajit

Bucatile de crap se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    19 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Minirulouri cu baby corn la gratar

Minirulouri cu baby corn la gratar

1.Pieptul spalat si zvantat se taie in fasii subtiri de cca.0,5 cm grosime care se intind un pic

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de midii
  • 250 g praz
  • 200 ml de vin alb sec
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 6 fire de cimbru
  • 2 ardei iuti
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav cu anchois si lamaie