autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

MIDII CU VIN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 portii, 60 midii cu cochilii, 1 ceapa mare, tocata marunt, 350 mI vin alb, sec, 2 linguri ulei de masline, 1 linguri de faina, 2 linguri seminte de chimen dulce, 1 lingurita nucsoara, putina sare, 3-4 boabe piper verde, proaspat macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se perie si se spala bine midiile pentru a inlatura tot nisipul. La nevoie se foloseste si cutitul.
2. Midiile se gatesc in abur intr-o cratita mare 6 minute. Se ia cratita de pe foc, se inlatura si se arunca jumatate din cochilii, iar cealalta jumatate (cu continutullor) se pune pe un platou mare si se pastreaza calda.
3. Intr-o alta cratita se caieste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga vinul, semintele de chimen dulce, sarea si nucsoara si se lasa sa fiarba inabusit 8 minute. Se dizolva faina intr-un paharel de vin, se toarna in sos si se amesteca bine. Sosul se toarna peste midiile firbinti, si se prepara piperul verde proaspat macinat. Se serveste imdediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIDII CU VIN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Midii in vin alb

Midii in vin alb

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Midii cu vin si busuioc

Midii cu vin si busuioc

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 portii
  • 60 midii cu cochilii
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 350 mI vin alb
  • sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri seminte de chimen dulce
  • 1 lingurita nucsoara
  • putina sare
  • 3-4 boabe piper verde
  • proaspat macinate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Cod pane
Cookie Settings