autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

MIDII CU VIN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 portii, 60 midii cu cochilii, 1 ceapa mare, tocata marunt, 350 mI vin alb, sec, 2 linguri ulei de masline, 1 linguri de faina, 2 linguri seminte de chimen dulce, 1 lingurita nucsoara, putina sare, 3-4 boabe piper verde, proaspat macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se perie si se spala bine midiile pentru a inlatura tot nisipul. La nevoie se foloseste si cutitul.
2. Midiile se gatesc in abur intr-o cratita mare 6 minute. Se ia cratita de pe foc, se inlatura si se arunca jumatate din cochilii, iar cealalta jumatate (cu continutullor) se pune pe un platou mare si se pastreaza calda.
3. Intr-o alta cratita se caieste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga vinul, semintele de chimen dulce, sarea si nucsoara si se lasa sa fiarba inabusit 8 minute. Se dizolva faina intr-un paharel de vin, se toarna in sos si se amesteca bine. Sosul se toarna peste midiile firbinti, si se prepara piperul verde proaspat macinat. Se serveste imdediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIDII CU VIN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Midii cu vin si busuioc

Midii cu vin si busuioc

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Midii in sos de vin si sofran

Midii in sos de vin si sofran

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 portii
  • 60 midii cu cochilii
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 350 mI vin alb
  • sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri seminte de chimen dulce
  • 1 lingurita nucsoara
  • putina sare
  • 3-4 boabe piper verde
  • proaspat macinate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Pește rasol