autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
2,5kg.midii,, 2 cepe mari,, 1 manunchi patrunjel verde,, 2 linguri faina,, 1/4 vin alb sec,, 50g.unt,, piper,, 100ml.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

(4 portii):
1.Se curata ceapa si se caleste in unt.Cand devine sticloasa,se pun midiile.Se amesteca bine cu o spatula de lemn,se presara faina si se toarna vin alb.Se adauga patrunjel verde tocat si piper.Se acopera cratita si se fierb cca. 10 minute pana se deschid midiile.Chiar inainte de servire , se adauga smantana.
2.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi pai si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius in crusta de cartofi

Pangasius in crusta de cartofi

Fileurile se spala,se zvanta apoi se condimenteaza si se sareaza dupa gust . Cartofii curatati se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de crap cu sos salsa

File de crap cu sos salsa

Mod de preparare: Fileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu

8 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Imi place reteta ta.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Asa am primit reteta in 1991 de la o prietena din Nisa.A pregatit-o ea, mi-a placut , mi-am notat reteta si o gatesc ori de cate ori avem pofta de asa ceva.Faina nu le altereaza gustul.Tu cum le gatesti?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Nu prea merg cu faina,le strici gustul. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2,5kg.midii,
  • 2 cepe mari,
  • 1 manunchi patrunjel verde,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 vin alb sec,
  • 50g.unt,
  • piper,
  • 100ml.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de Pangasius pe grill cu amestec de legume