autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
2,5kg.midii,, 2 cepe mari,, 1 manunchi patrunjel verde,, 2 linguri faina,, 1/4 vin alb sec,, 50g.unt,, piper,, 100ml.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

(4 portii):
1.Se curata ceapa si se caleste in unt.Cand devine sticloasa,se pun midiile.Se amesteca bine cu o spatula de lemn,se presara faina si se toarna vin alb.Se adauga patrunjel verde tocat si piper.Se acopera cratita si se fierb cca. 10 minute pana se deschid midiile.Chiar inainte de servire , se adauga smantana.
2.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi pai si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit cu lamaie

Crap prajit cu lamaie

Se spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant .Facem un sos din ulei

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Imi place reteta ta.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Asa am primit reteta in 1991 de la o prietena din Nisa.A pregatit-o ea, mi-a placut , mi-am notat reteta si o gatesc ori de cate ori avem pofta de asa ceva.Faina nu le altereaza gustul.Tu cum le gatesti?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Nu prea merg cu faina,le strici gustul. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2,5kg.midii,
  • 2 cepe mari,
  • 1 manunchi patrunjel verde,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 vin alb sec,
  • 50g.unt,
  • piper,
  • 100ml.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav mediteran