autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
2,5kg.midii,, 2 cepe mari,, 1 manunchi patrunjel verde,, 2 linguri faina,, 1/4 vin alb sec,, 50g.unt,, piper,, 100ml.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

(4 portii):
1.Se curata ceapa si se caleste in unt.Cand devine sticloasa,se pun midiile.Se amesteca bine cu o spatula de lemn,se presara faina si se toarna vin alb.Se adauga patrunjel verde tocat si piper.Se acopera cratita si se fierb cca. 10 minute pana se deschid midiile.Chiar inainte de servire , se adauga smantana.
2.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi pai si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIDII MARINARESTI CU CARTOFI PAI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Imi place reteta ta.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Asa am primit reteta in 1991 de la o prietena din Nisa.A pregatit-o ea, mi-a placut , mi-am notat reteta si o gatesc ori de cate ori avem pofta de asa ceva.Faina nu le altereaza gustul.Tu cum le gatesti?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Nu prea merg cu faina,le strici gustul. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2,5kg.midii,
  • 2 cepe mari,
  • 1 manunchi patrunjel verde,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 vin alb sec,
  • 50g.unt,
  • piper,
  • 100ml.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Asta vara, am mancat midii pe saturate in Grecia.Am si impartasit aceasta reteta unei doamne , proprietara de restaurant din Atena,unde,seara, mancam specialitati grecesti,le-a gatit si a fost incantata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor