autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MIEL BOULANGERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1,8kg.cartofi,taiati fin,, 1 ceapa taiata pestisori,, 600ml.zeama de legume,, 5 catei de usturoi zdrobiti,, 3 linguri rase de menta tocata fin,, 2 linguri rase rozmarin tocat fin,, 100g. unt la temperatura camerei,, 1 pulpa de miel de cca.2 kg, Pentru sos:, 3 ardei grasi rosii,, 1 ceapa mica rosie,taiata pestisori,, sucul de la 1/2 lamaie,, 1-2 linguri capere,, 2 linguri ulei de masline,, 5 frunze de menta,tocate fin

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se opareste ceapa in apa clocotita timp de 2 minute.
2.Se incinge cuptorul la 200*C.
3.Se unge cu unt o tava mare de copt(de cca.4,5kg.) si se intind in straturi cartofii si ceapa,condimentand cu sare si piper.Se toarna deasupra zeama de legume si se da tava la cuptor pentru 30 minute.
4.Se amesteca cu mixerul usturoiul,menta,rozmarinul si untul,se condimenteaza cu sare si piper.
5.Se pune bucata de miel pe planseta si se indeparteaza portiunile de grasime.Se fac pe toata suprafata pulpei 6-7 taieturi adanci si cu o lingurita se introduce amestecul de unt in taieturile facute ,apoi cu restul compozitiei , se unge pulpa de miel.Se pune carnea pe gratarul de cuptor, deasupra cartofilor si se lasa sa se friga, la foc potrivit ,1 ora si 40 de minute.
6.Se prepara sosul:se coc ardeii pe plita , se lasa sa se raceasca , apoi se curata de pielite.Se taie in fasii subtiri.Se pune ceapa rosie intr-un vas ,se adauga sucul de lamaie, se condmenteaza cu sare si se lasa sa se marineze.Se adauga ardeii grasi, caperele,uleiul de masline si menta.Se mai adauga sare , daca este necesar, piper si se amesteca bine.
7.Se scoate pulpa din cuptor, se pune pe un fund de lemn, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute.Se taie in felii , care se aseaza pe un platou garnisit cu foi de salata verde si se servesc cu garnitura de cartofi si sosul alaturi.Desigur, acompaniati preparatul de un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIEL BOULANGERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor

Pui la rotisor

Se curata bine de cotoare, se spala, se condimenteaza cu: vegeta, piper, boia, se aseaza in protapul

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1,8kg.cartofi,taiati fin,
  • 1 ceapa taiata pestisori,
  • 600ml.zeama de legume,
  • 5 catei de usturoi zdrobiti,
  • 3 linguri rase de menta tocata fin,
  • 2 linguri rase rozmarin tocat fin,
  • 100g. unt la temperatura camerei,
  • 1 pulpa de miel de cca.2 kg
  • Pentru sos:
  • 3 ardei grasi rosii,
  • 1 ceapa mica rosie,taiata pestisori,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • 1-2 linguri capere,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 5 frunze de menta,tocate fin

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU CARNE