autor:

lizz
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
costitele de la un miel, 1/2 kg cartofi - taiati pe lung in jumate, 3 morcovi - taiati oblig cam la 2 cm, 2 linguri mazare, 1 lingura pastai, 3 cepe - taiate in 4, 1/4 telina - taiata cuburi de 2 cm, 1/4 sfecla rosie - taia cuburi mari de 2 cm, 1/2 praz - taiat rondele mari, 1 ardei gras rosu - taiat cuburi mari, 1 ardei gras verde - taiat cuburi mari, 2 rosii taiate cuburi mari, sare, piper, alte condimente, toate se amesteca bine cu ulei de masline si se pregatesc pentru cuptor., patrunjel - la final.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Toate legumele taiate cuburi se pun intr-un vas pentru cuptor.
Costite de miel, dupa ce au fost tinute in apa rece cu otet (pentru a isi mai pierde din miros), sunt date in cateva clocote cu mirodenii peste (usturoi pisat, piper, oregano, sare, chimen maruntit). Se scurg de apa si se adauga peste legume intr-un vas termorezistent.

Se face un amestec de 1 pahar vin alb si 2 apa. Se toarna cate putin in tava din cand in cand pana este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de legume cu carne de miel

Tocanita de legume cu carne de miel

La noi, si in general in majoritatea tarilor arabe se consuma foarte mult carnea de miel, capra sau

26 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput pregatim carnea de miel. 1.Spalam carnea, o zvantam si o taiem in cubulete marunte. 2.Punem

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • costitele de la un miel
  • 1/2 kg cartofi - taiati pe lung in jumate
  • 3 morcovi - taiati oblig cam la 2 cm
  • 2 linguri mazare
  • 1 lingura pastai
  • 3 cepe - taiate in 4
  • 1/4 telina - taiata cuburi de 2 cm
  • 1/4 sfecla rosie - taia cuburi mari de 2 cm
  • 1/2 praz - taiat rondele mari
  • 1 ardei gras rosu - taiat cuburi mari
  • 1 ardei gras verde - taiat cuburi mari
  • 2 rosii taiate cuburi mari
  • sare
  • piper
  • alte condimente
  • toate se amesteca bine cu ulei de masline si se pregatesc pentru cuptor.
  • patrunjel - la final.

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez prajit cu omleta si legume