Ingrediente
2 linguri ulei masline, 1 lingura unt, 80 gr. cepe mici, 80 gr. brinza rasa, 120 ml vin rosu, 6 cesti zeama de pasare, incalzita si, limpezita, 400 gr. orez, 450 gr. friptura de miel taiata marunt, 180 gr. inimi de anghinare marinate, nescurse si maruntite, o capatina usturoi tocat marunt. Pentru sosul de pasare: 1,4 kg piept de pasare, cu os, 6 cesti apa, 2 legaturi tulpini de telina maruntita, 2 morcovi maruntiti, 1 ceapa taiata in patru, 1 lingura busuioc uscat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
3 voturi
Mod de preparare
Pentru mincare: Se incalzeste uleiul cu untul intr-o cratita mare la temperatura medie. Se adauga cepele si se calesc pentru
2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine pina la acoperire, cam un minut. Se toarna vinul care va fi absorbit de orez, in 2-3 minute. Apoi se amesteca, succesiv, cite o jumatate de ceasca din zeama de pasare, asteptind sa fie absorbita pina se adauga urmatoarea jumatate de ceasca de zeama. Se pastreaza pentru final un sfert de ceasca de zeama. Dupa circa 20 minute, orezul se va inmuia, dar va fi destul de consistent. Se opreste focul. Se adauga restul de zeama, brinza, carnea de miel, usturoiul si anghinarea. Se amesteca bine cu orezul si se serveste pe farfurii calde. Mincarea trebuie sa fie cu sos mult. Sosul de pasare se poate pregati dinainte si poate fi folosit si la alte preparate.
Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008
Pare gustoasa dar timpul de preparare este cam mare.