autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Miel cu orez

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 linguri ulei masline, 1 lingura unt, 80 gr. cepe mici, 80 gr. brinza rasa, 120 ml vin rosu, 6 cesti zeama de pasare, incalzita si, limpezita, 400 gr. orez, 450 gr. friptura de miel taiata marunt, 180 gr. inimi de anghinare marinate, nescurse si maruntite, o capatina usturoi tocat marunt. Pentru sosul de pasare: 1,4 kg piept de pasare, cu os, 6 cesti apa, 2 legaturi tulpini de telina maruntita, 2 morcovi maruntiti, 1 ceapa taiata in patru, 1 lingura busuioc uscat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si se pastreaza la rece.
Pentru mincare: Se incalzeste uleiul cu untul intr-o cratita mare la temperatura medie. Se adauga cepele si se calesc pentru
2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine pina la acoperire, cam un minut. Se toarna vinul care va fi absorbit de orez, in 2-3 minute. Apoi se amesteca, succesiv, cite o jumatate de ceasca din zeama de pasare, asteptind sa fie absorbita pina se adauga urmatoarea jumatate de ceasca de zeama. Se pastreaza pentru final un sfert de ceasca de zeama. Dupa circa 20 minute, orezul se va inmuia, dar va fi destul de consistent. Se opreste focul. Se adauga restul de zeama, brinza, carnea de miel, usturoiul si anghinarea. Se amesteca bine cu orezul si se serveste pe farfurii calde. Mincarea trebuie sa fie cu sos mult. Sosul de pasare se poate pregati dinainte si poate fi folosit si la alte preparate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Toate ingredientele de la pasta

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Pare gustoasa dar timpul de preparare este cam mare.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 80 gr. cepe mici
  • 80 gr. brinza rasa
  • 120 ml vin rosu
  • 6 cesti zeama de pasare
  • incalzita si
  • limpezita
  • 400 gr. orez
  • 450 gr. friptura de miel taiata marunt
  • 180 gr. inimi de anghinare marinate
  • nescurse si maruntite
  • o capatina usturoi tocat marunt. Pentru sosul de pasare: 1,4 kg piept de pasare
  • cu os
  • 6 cesti apa
  • 2 legaturi tulpini de telina maruntita
  • 2 morcovi maruntiti
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 lingura busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Pare gustoasa dar timpul de preparare este cam mare.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carne de vită originală, sper!