autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Miel cu prune uscate

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
800 g carne miel,, 2 cepe medii,, 100 g migdale,, 250 g prune uscate,, 100 g susan,, 1-2 linguri ulei,, 1/2 lingurita scortisoara,, 1 lingurita zahar brun,, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, aproximativ 5 minute, pana cand devine translucida. Se scoate si se pune deoparte, in vas se adauga bucatelele de carne(5 cm), se mai adauga putin ulei, se prajeste pe toate partile la foc iute, pentru 10 minute. Se adauga apoi ceapa calita si scortisoara. Se acopera cu apa calduta, se adauga sare si se lasa, acoperit, la foc domol, pentru 1 ora. Separat intr-un vas, se adauga prunele, 1 pahar apa, zaharul, se lasa sa fiarba pana se obtine un sos siropos. Prunele se pun peste carne, se mai lasa 15 minute, la foc domol. Migdalele si susanul se prajesc usor intr-o tigaie antiadeziva. Mancarea de miel se pune in farfurii, se presara susan si migdale si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele marinate din piept de curcan

Chiftele marinate din piept de curcan

Se toaca pieptul de curcan, ceapa, cartofii si usturoiul. Se adauga un ou sau mai multe(depinde cat

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Toata carnea si oasele se spala bine si se pune intr-o oala cu apa la fiert ca ptr supa mai putina

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel,
  • 2 cepe medii,
  • 100 g migdale,
  • 250 g prune uscate,
  • 100 g susan,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita zahar brun,
  • sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pasare in sos de rosioare