autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Miel cu prune uscate

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
800 g carne miel,, 2 cepe medii,, 100 g migdale,, 250 g prune uscate,, 100 g susan,, 1-2 linguri ulei,, 1/2 lingurita scortisoara,, 1 lingurita zahar brun,, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, aproximativ 5 minute, pana cand devine translucida. Se scoate si se pune deoparte, in vas se adauga bucatelele de carne(5 cm), se mai adauga putin ulei, se prajeste pe toate partile la foc iute, pentru 10 minute. Se adauga apoi ceapa calita si scortisoara. Se acopera cu apa calduta, se adauga sare si se lasa, acoperit, la foc domol, pentru 1 ora. Separat intr-un vas, se adauga prunele, 1 pahar apa, zaharul, se lasa sa fiarba pana se obtine un sos siropos. Prunele se pun peste carne, se mai lasa 15 minute, la foc domol. Migdalele si susanul se prajesc usor intr-o tigaie antiadeziva. Mancarea de miel se pune in farfurii, se presara susan si migdale si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pasare la cuptor in punga koky

Pasare la cuptor in punga koky

Pasarea se spala se curata de maruntaie dar se lasa intreaga neinpartita.Intr-o farfurie se face

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gratar de porc cu cartofi aurii

Gratar de porc cu cartofi aurii

Feliile de carne se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, delikat, boia, se ung cu putin ulei si

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel,
  • 2 cepe medii,
  • 100 g migdale,
  • 250 g prune uscate,
  • 100 g susan,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita zahar brun,
  • sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chiftelute marinate cu taitei de orez