autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Miel cu prune uscate

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
800 g carne miel,, 2 cepe medii,, 100 g migdale,, 250 g prune uscate,, 100 g susan,, 1-2 linguri ulei,, 1/2 lingurita scortisoara,, 1 lingurita zahar brun,, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, aproximativ 5 minute, pana cand devine translucida. Se scoate si se pune deoparte, in vas se adauga bucatelele de carne(5 cm), se mai adauga putin ulei, se prajeste pe toate partile la foc iute, pentru 10 minute. Se adauga apoi ceapa calita si scortisoara. Se acopera cu apa calduta, se adauga sare si se lasa, acoperit, la foc domol, pentru 1 ora. Separat intr-un vas, se adauga prunele, 1 pahar apa, zaharul, se lasa sa fiarba pana se obtine un sos siropos. Prunele se pun peste carne, se mai lasa 15 minute, la foc domol. Migdalele si susanul se prajesc usor intr-o tigaie antiadeziva. Mancarea de miel se pune in farfurii, se presara susan si migdale si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat. Frunzele

103 voturi    20 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca ardeleneasca de cartofi

Musaca ardeleneasca de cartofi

Curatam ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute. Intr-un wok topim o lingurita

22 voturi    12 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel,
  • 2 cepe medii,
  • 100 g migdale,
  • 250 g prune uscate,
  • 100 g susan,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita zahar brun,
  • sare
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips