autor:

Alice Ciobanu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
Pentru marinare:, , 200 gr iaurt, 1/2 lingurita sare roz, 1 lingurita sumac, 1/2 lingurita chimen, 2 lingurite amestec special harira, zeama de la 1/4 lamaie, pentru reteta:, , 700 gr pulpa de miel, 3 linguri ulei, 250 gr rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 1 ardei iute, 1 ceapa mare, 100 ml apa, 200 gr cuscus, cateva frunze de menta, muguri de pin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un bol iaurtul si condimentele. Ungem cu acest amestec bucata de carne de miel. Punem in caserola de marinare rapida carnea si restul de iaurt si condimente, stropim cu zeama de la un sfert de lamaie.

Inchidem caserola cu capacul special, rotim butonul pana la semnul "inchis". Pornim aparatul Food Saver si conectam furtunul special intre aparatul de vidat si caserola de marinare rapida. Rotim butonul pana la semnul "marinare" si apasam butonul de "vidare" al aparatului de vidat.



Acesta va incepe sa lucreze si imediat ce va termina procesul (se stinge led-ul rosu), rotim butonul caserolei in directia "inchis" si deconectam furtunul. Lasam caserola la rece pentru 20 de minute, apoi putem prepara reteta de Miel cu sos de iaurt.



Incalzim cuptorul la 200 grade. taiem ceapa marunt si tocam rosiile decojite. Intr-o tava punem rosiile decojite si tocate, ceapa tocata si calita in doua linguri de ulei, ardeiul iute taiat feliute, carnea de miel cu tot cu sosul in care a fost marinata. Adaugam sucul de rosii si apa. Acoperim cu o folie si dam la cuptor pentru 60 minute, la foc molcom. O mai stropim ciu zeama lasata din cand in cand.



Pentru cuscus: punem cuscusul intr-o cratita incapatoare. Masuram apa, de doua ori cantitatea de cuscus si o aducem la punctul de fierbere. Adaugam frunzele de menta pentru 5 minute, apoi le scoatem si turnam apa fierbinte peste cuscus. Acoperim cratita cu un prosop si un capac.



Serviti carnea de miel cu sos de iaurt cu cuscus, frunze de menta tocate si muguri de pin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob de pui

Drob de pui

Puneti la fiert ficatul. Carnea o tocati la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat Cand

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 35 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinare:
  • 200 gr iaurt
  • 1/2 lingurita sare roz
  • 1 lingurita sumac
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 lingurite amestec special harira
  • zeama de la 1/4 lamaie
  • pentru reteta:
  • 700 gr pulpa de miel
  • 3 linguri ulei
  • 250 gr rosii decojite
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml apa
  • 200 gr cuscus
  • cateva frunze de menta
  • muguri de pin

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

3 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca
Cookie Settings