Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un bol iaurtul si condimentele. Ungem cu acest amestec bucata de carne de miel. Punem in caserola de marinare rapida carnea si restul de iaurt si condimente, stropim cu zeama de la un sfert de lamaie.
Inchidem caserola cu capacul special, rotim butonul pana la semnul "inchis". Pornim aparatul Food Saver si conectam furtunul special intre aparatul de vidat si caserola de marinare rapida. Rotim butonul pana la semnul "marinare" si apasam butonul de "vidare" al aparatului de vidat.
Acesta va incepe sa lucreze si imediat ce va termina procesul (se stinge led-ul rosu), rotim butonul caserolei in directia "inchis" si deconectam furtunul. Lasam caserola la rece pentru 20 de minute, apoi putem prepara reteta de Miel cu sos de iaurt.
Incalzim cuptorul la 200 grade. taiem ceapa marunt si tocam rosiile decojite. Intr-o tava punem rosiile decojite si tocate, ceapa tocata si calita in doua linguri de ulei, ardeiul iute taiat feliute, carnea de miel cu tot cu sosul in care a fost marinata. Adaugam sucul de rosii si apa. Acoperim cu o folie si dam la cuptor pentru 60 minute, la foc molcom. O mai stropim ciu zeama lasata din cand in cand.
Pentru cuscus: punem cuscusul intr-o cratita incapatoare. Masuram apa, de doua ori cantitatea de cuscus si o aducem la punctul de fierbere. Adaugam frunzele de menta pentru 5 minute, apoi le scoatem si turnam apa fierbinte peste cuscus. Acoperim cratita cu un prosop si un capac.
Serviti carnea de miel cu sos de iaurt cu cuscus, frunze de menta tocate si muguri de pin.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii