autor:

Lia Maria

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Miel umplut

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara, Organele de la un miel intreg, 300 g ficat de pasare, 4 oua, 2 cepe, 5 catei mari de usturoi, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2 legatura ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, 200 ml vin rosu, 1 plic condimente pt miel, 1 cub Knor pui, ulei, Tarhon, Rozmarin, Oregano, Sare, Piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.
Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.
Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).
Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30’, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20’, dupa care mielul este gata.
Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel. Asezam bucatile pe un platou pentru servit.
Eu l-am servit alaturi de cartofi copti, dar se poate servi si simplu, ca aperitiv, cu mustar sau hrean.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Miel umplut

Miel umplut

Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura

13 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Miel umplut

Miel umplut

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu.

9 voturi    5 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 05 iunie 2010

    arata f f f urat

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Un deliciu !Si ce frumos arata!*****

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Felicitari, Lia! Cred ca a fost un deliciu.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Si eu am votat lafel - felicitari!

    • Fara foto

      lia , 12 aprilie 2010

      Multumesc, Mariana esti o dulce.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Ai de la mine toate voturile! Mi-ai facut o pofta nebuna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
  • Organele de la un miel intreg
  • 300 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin rosu
  • 1 plic condimente pt miel
  • 1 cub Knor pui
  • ulei
  • Tarhon
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

6 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mirela

arata f f f urat

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori