autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Miel umplut

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
Un sfert de miel, partea din faţa, cea cu coastele &ndash cam 2,5 kg am avut eu, Maruntaie de miel, ficat, rinichi, plamân, inima, Un muschiulet de porc am pus eu, puteti sa puneti carne de miel, 200 gr pâine uscata, 6 oua fierte, 7 oua crude, Lapte pentru înmuiat pâinea, 2 linguri pesmet, Sare, piper, boia de ardei, Ulei, patrunjel verde 2 legaturi, ceapa verde 2 legaturi, marar verde, usturoi verde 3 fire, trei crengute de rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe care ma bucur că reuşim să le păstrăm. Cred că este preparatul care încununează orice masa cu ocazia Sarbătorilor Pascale. Pentru cei care nu agreează carnea de miel, pot alege varianta drobului. Noi am facut şi drob pentru că umplutura a fost prea multă.Nici eu nu manânc carnea de miel în altă variantă, dar îmi place umplutura pregătită astfel. Merge foarte bine acompaniată de un sos de hrean, ardei iuţi muraţi ori ceapa verde.

Eu am avut un miel foarte micut, abia daca avea gust de miel carnea.

Mielul se spala, se curata de eventualele firisoare de blana.Pe langa picior, se face o despartitura, un „buzunar”, desfacand cu griga pielea de catre coaste. Daca totusi se rupe, puteti sa-l coaseti cu ata, nu este nici o problema.

Daca nu va place gustul carnii de miel, puteti sa-l opariti in apa cu putin otet,,daca nu e suficient sa-l tineti in apa cu putin otet inainte de a-l pregati.

Maruntaiele se fierb si se taie marunt.

Ceapa, patrunjelul si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. La final adaugam putina boia de ardei.

Se fierb si cele 6 oua.

Painea uscata se pune la inmuiat in lapte. Apoi o stoarcem si o punem peste maruntaie. La fel si verdeata, apoi mararul tocat marunt. Ouale fierte le taiem si le punem in umplutura.

Cele 7 oua le batem impreuna cu sare si piper si cele 2 linguri de pesmet,le punem peste celelalte ingrediente.Amestecam totul,gustam si mai condimentam daca este cazul.E bine sa fie ceva mai condimentata umplutura.

Nu ezitati sa puneti paine in umplutura,ea este cea care va tine compozitia legata si nu numarul mare de oua asa cum se crede.

Carne de miel o saram si inauntrul buzunarului facut si in exterior.Apoi punem umplutura inauntru.Nu trebuie sa fie exagerat de plin,pentru ca altfel riscati sa crape in timp ce se coace.Veti vedea ca se „cam umfla’n pene” dumnealui.Coaseti frumos deschizatura pe unde ati introdus umplutura.Puneti deasupra putin ulei si boia de ardei.

Intr-o tava puneti ulei,putina apa cu sare sau vegeta si puneti totul la cuptor.Stropiti din cand in cand mielul cu lichidul din tava.Mai completati daca este nevoie.

Va sta la cuptor cam o ora si jumatate .Cu cat este mai mare cu atat timpul de coacere va fi mai indelungat.

Verificati carnea de langa picior daca este facuta.Nu intepati partea cu umplutura,altfel va crapa si nu cred ca doriti asta.

Se scoate din tava pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Se taie abia dupa ce s-a racit complet.

Din aceeasi umplutura am pus intr-o „batista” (pielita aceea de pe intestine) si am facut un drob.



Paşte Fericit !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Miel umplut

Miel umplut

Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura

13 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Un sfert de miel
  • partea din faţa
  • cea cu coastele &ndash cam 2,5 kg am avut eu
  • Maruntaie de miel
  • ficat
  • rinichi
  • plamân
  • inima
  • Un muschiulet de porc am pus eu
  • puteti sa puneti carne de miel
  • 200 gr pâine uscata
  • 6 oua fierte
  • 7 oua crude
  • Lapte pentru înmuiat pâinea
  • 2 linguri pesmet
  • Sare
  • piper
  • boia de ardei
  • Ulei
  • patrunjel verde 2 legaturi
  • ceapa verde 2 legaturi
  • marar verde
  • usturoi verde 3 fire
  • trei crengute de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc

1 vot    0 comentarii
6h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Placinta taraneasca