autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mielusei zemosi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
pentru alauat, forme de mei, 400 g faiana, 1 plic drojdie, esenta de portocale, 100 g zahar, 1 praf de sare, 200 ml lapte caldut, 3 oua, 120 g unt moale, 100 g mogdale tocate, insiropat si decor:, sucul de la 2 portocale mici

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framinta aluatul , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in doua si se introduce in forme unse, pina 3/4 din forma . Se lasa sa creasca 30 min. Se coc 45 min la 180 grdare C. Se inteapa si se insiropeaza . Reci, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mielusei zemosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

35 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru alauat
  • forme de mei
  • 400 g faiana
  • 1 plic drojdie
  • esenta de portocale
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 120 g unt moale
  • 100 g mogdale tocate
  • insiropat si decor:
  • sucul de la 2 portocale mici

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gateau au chocolat