autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mielusei zemosi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
pentru alauat, forme de mei, 400 g faiana, 1 plic drojdie, esenta de portocale, 100 g zahar, 1 praf de sare, 200 ml lapte caldut, 3 oua, 120 g unt moale, 100 g mogdale tocate, insiropat si decor:, sucul de la 2 portocale mici

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framinta aluatul , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in doua si se introduce in forme unse, pina 3/4 din forma . Se lasa sa creasca 30 min. Se coc 45 min la 180 grdare C. Se inteapa si se insiropeaza . Reci, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mielusei zemosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru alauat
  • forme de mei
  • 400 g faiana
  • 1 plic drojdie
  • esenta de portocale
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 120 g unt moale
  • 100 g mogdale tocate
  • insiropat si decor:
  • sucul de la 2 portocale mici

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)