autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mielusei zemosi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
pentru alauat, forme de mei, 400 g faiana, 1 plic drojdie, esenta de portocale, 100 g zahar, 1 praf de sare, 200 ml lapte caldut, 3 oua, 120 g unt moale, 100 g mogdale tocate, insiropat si decor:, sucul de la 2 portocale mici

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framinta aluatul , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in doua si se introduce in forme unse, pina 3/4 din forma . Se lasa sa creasca 30 min. Se coc 45 min la 180 grdare C. Se inteapa si se insiropeaza . Reci, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mielusei zemosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Braduti dulci

Braduti dulci

Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul .Punem vasul pe foc mic si amestecam pana zaharul se

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru alauat
  • forme de mei
  • 400 g faiana
  • 1 plic drojdie
  • esenta de portocale
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 120 g unt moale
  • 100 g mogdale tocate
  • insiropat si decor:
  • sucul de la 2 portocale mici

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Acoperis de casa