autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

Miere de albine cu miez de nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Ingrediente
un borcan de 800 ml cu miere de albine, jumatate borcan cu miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se stie ca nuca este un furnizor important de minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod,contine vitaminele C, B1, B2, B5, si nu in ultimul rand caroten.Este hranitoare,revitalizanta si are o valoare terapeutica ridicata.
Mierea de albine preparata cu miez de nuca in afara faptului ca are un gust si o aroma deosebita se poate consuma si in scop terapeutic cate o lingurita dimineata pe stomacul gol. Poate fi folosita cu mare succes la clatite,la prajituri...
Se pune pana la jumatatea borcanului miez de nuca,dupa care se toarna incet ,incet mierea,se infileteaza bine capacul si se va tine cateva minute borcanul intors pentru a se amesteca bine.Se pastreaza bine atat in camara cat si in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de albine cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Pur si simplu divin.Am pus nuca in miere de tei.Cred ca nu mai e nevoie de cuvinte.*****

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pietro Dan , 07 decembrie 2015

    foarte bun si benefic

  • Fara foto

    Nicoleta Iacob , 25 noiembrie 2015

    Eu am pus si zeama de lamaie !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2015

    Va multumesc...

    • Fara foto

      Cristina Diana Hattab , 20 februarie 2015

      gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Trif Helen , 08 iunie 2014

      daaaaaaaaa

    • Fara foto

      Izabela Trif , 08 iunie 2014

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Ma bucur ca iti place... Multumesc...

    • Fara foto

      Dora Nammour , 06 aprilie 2014

      da este fff.bun amestecul i-mi place

    • Fara foto

      Dora Nammour , 06 aprilie 2014

      Dora Nammour

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      Multumesc mult.

    • Fara foto

      Crystyna Beatryz , 30 octombrie 2013

      ai foarte bun am ancercat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Ma bucur tare mult ca v-a placut...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Asa ceva, cred, ca mancau si stramosii nostri daci?, nu ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

14 voturi

Ingrediente

  • un borcan de 800 ml cu miere de albine
  • jumatate borcan cu miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA CU ZMEURA SI MURE