autor:

DINCA

» » Prajituri

Prajitura Miharti

Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 august 2012

Ingrediente
Pandispan: - 7 oua, - 7 linguri zahar, - 7 linguri faina, - 7 linguri ulei, , Crema: - 6 galbenusuri, - 8 linguri de zahar, - 1 litru lapte, - 8 linguri faina, - 10 pliculete zahar vanilat, - 1 pachet margarina, , bezea: - 6 albusuri, - 9 linguri zahar, - 9 linguri zahar pentru ars .

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

PENTRU PANDISPAN: Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si uleiul.Se coace la foc potrivit intr o tava tapetata cu ulei si faina.



PENTRU CREMA:Se separa ouale,albusurile de galbenusuri.Laptele se pune la foc impreuna cu galbenusurile,zaharul,faina.Se amesteca cu telul pana se ingroase.Se lasa sa se racoreasca si se adauga margarina la temperetura camerei.Dupa ce s a racit de tot se pune zaharul vanilat.



Bezeaua: Albusurile ramase se bat spuma cu 9 linguri de zahar.Alte 9 linguri de zahar se ard si se adauga la bezea amestecand foarte repede alfel se intareste.



Asamblare prajitura: Se taie pandispanul pe lung in doua si se fac doua foi care se umplu cu crema. Bezeaua se pune deasupra.Dupa preferinta o puteti orna cu trandafirasi, margarete,nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Miharti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Guguluf cu mere si rubarba

Guguluf cu mere si rubarba

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte. Se inglobeaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura caramel cu bezea

Prajitura caramel cu bezea

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • DINCA

    DINCA (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    Este foarte delicioasa! Merita sa incercati.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    bun, bunut

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pandispan: - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 7 linguri ulei
  • Crema: - 6 galbenusuri
  • - 8 linguri de zahar
  • - 1 litru lapte
  • - 8 linguri faina
  • - 10 pliculete zahar vanilat
  • - 1 pachet margarina
  • bezea: - 6 albusuri
  • - 9 linguri zahar
  • - 9 linguri zahar pentru ars .

Raporteaza reteta

Retete
de DINCA
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

9 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Inghetata de vanilie:

Inghetata de vanilie:

Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Inghetate
Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fierbem fasolea si ii schimbam apa de trei ori.Dupa ce s a fiert o pasam cu mixerul vertical sau

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

DINCA (Chef de cuisine)

Este foarte delicioasa! Merita sa incercati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pitakia me anthotiro, meli kai feta