MILLE-FEUILLES CU SOMON

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g.aluat de foietaj(din comert),
  • 8 felii de somon proaspat a 80g. fiecare,
  • 4 buc. praz,
  • 100ml. vin alb sec,
  • 2 lingurite condimente pentru peste,
  • 50g. smantana,
  • 180g. unt,
  • 50g.icre de somon,
  • 3 fire de hasmatuchi,
  • 1 lingura faina,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

(pentru 4 portii):

1.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.

2.Se pune aluatul pe planseta infainata.

3.Se captuseste o tava dreptunghiulara cu hartie de copt , pe care o umezim.Se aseaza aluatul de foietaj , se inteapa si se tine la frigider 20 minute,apoi se coace 20 de minute.Se scoate tava din cuptor , se lasa putin sa se raceasca , apoi se taie in 8 dreptunghiuri egale.

4.Se curata prazul si se pastreaza doar partea alba a acestuia.Se taie in 8 bucati,se spala si se opareste timp de 5 minute in apa sarata.Se trece prazul printr-un jet de apa rece, se scurge si se caleste in 30g.unt , 10-12 minute, pe foc mic.

5.Se prepara sosul:se pune la fiert vinul cu 10g. apa.Se adauga condimentele pentru peste ,se mai lasa 1-2 minute, dupa care se lasa sa fiarba pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate.Se pune smantana si se fierbe 1 minut.Se ia de pe foc si se adauga 120g. unt, taiat, in prealabil, in bucatele, se amesteca energic pana ce untul se topeste si se incorporeaza in sos.Se sareaza ,se pipereaza si se pastreaza la cald.Nu se reincalzeste.

6.Feliile de somon se frig cca.30 de secunde, pe fiecare parte , in restul de unt , fierbinte, se sareaza si pipereaza.

7.Urmeaza asamblarea:dreptunghiurile de mille-feuilles se reincalzesc 2 minute in cuptor.Se scot si se pun direct pe 4 farfurii preincalzite,cate 2 bucati pentru o persoana;peste dreptunghiuri se aseaza cate o felie de somon, o bucata de praz,apoi se garnisesc cu icre de somon si hasmatuchi.Sosul se serveste in sosiera.Desigur, sa nu se uite vinul alb sec,care se preteaza la acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise