(pentru 4 portii):
1.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
2.Se pune aluatul pe planseta infainata.
3.Se captuseste o tava dreptunghiulara cu hartie de copt , pe care o umezim.Se aseaza aluatul de foietaj , se inteapa si se tine la frigider 20 minute,apoi se coace 20 de minute.Se scoate tava din cuptor , se lasa putin sa se raceasca , apoi se taie in 8 dreptunghiuri egale.
4.Se curata prazul si se pastreaza doar partea alba a acestuia.Se taie in 8 bucati,se spala si se opareste timp de 5 minute in apa sarata.Se trece prazul printr-un jet de apa rece, se scurge si se caleste in 30g.unt , 10-12 minute, pe foc mic.
5.Se prepara sosul:se pune la fiert vinul cu 10g. apa.Se adauga condimentele pentru peste ,se mai lasa 1-2 minute, dupa care se lasa sa fiarba pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate.Se pune smantana si se fierbe 1 minut.Se ia de pe foc si se adauga 120g. unt, taiat, in prealabil, in bucatele, se amesteca energic pana ce untul se topeste si se incorporeaza in sos.Se sareaza ,se pipereaza si se pastreaza la cald.Nu se reincalzeste.
6.Feliile de somon se frig cca.30 de secunde, pe fiecare parte , in restul de unt , fierbinte, se sareaza si pipereaza.
7.Urmeaza asamblarea:dreptunghiurile de mille-feuilles se reincalzesc 2 minute in cuptor.Se scot si se pun direct pe 4 farfurii preincalzite,cate 2 bucati pentru o persoana;peste dreptunghiuri se aseaza cate o felie de somon, o bucata de praz,apoi se garnisesc cu icre de somon si hasmatuchi.Sosul se serveste in sosiera.Desigur, sa nu se uite vinul alb sec,care se preteaza la acest preparat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii