autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mincare cartofi

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
600-700 g cartofi, o ceapa, 3-4 linguri untdelemn, marar, patrunjel, boia, sare, piper, 1/2 foaie de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, intr-o cratita de 1 1/2 l, la foc mic, cu un disc de metal, subtire sub ea peste ochiul de aragaz, amestecind mereu pina cind ii scade apa si devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca ;dupa aceea se pune un virf de lingurita cu boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, amestecindu-se numai de 2-3 ori;imediat, se stinge cu 1/4 l apa .Cind clocoteste apa , se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in sferturimici de 2 cm grosime.Se completeaza cu apa atit cit sa-i cuprinda ,se sareaza dupa gust si se adauga un virf de cutit cu piper.Se lasa sa fiarba acoperiti circa 20 minute, intorcindu-se in sos, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca si apa scade cu 1-2 cm sub nivelul lor.Pentru aroma, se adauga patrunjel sau marar taiat marunt, sau din ambele, sau dupa gust si o foaie de dafin.Se mai gusta daca este sarata, deoarece cartofii absorb mai multa sare decit alte legume.Sosul nu trebuie ingrosat cu faina, amidonul din cartofi este suficient ca sa-l lege putin.In cazul cind dorim ca mincarea sa aiba mai mult sos, acesta se poate lega cu o lingurita de faina , frecata cu o lingura de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote.Mincarea se serveste ca atare sau dreasa cu 50-100 ml smintina, batuta bine cu o lingurita de apa rece, imediat ce s-a luat de pe foc.Mincarea de cartofi se serveste ca fel doi, cu diferite salate sau cu muraturi.De asemenea, mincarea de cartofi poate servi drept garnitura la friptura din orice carne, sau la carne fiarta rasol, chiftele, ochiuri, friganele, cirnati etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

Se pune la robot miezul de la dovlecei, se adauga cateii de usturoi, ceapa taiata in patru si se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600-700 g cartofi
  • o ceapa
  • 3-4 linguri untdelemn
  • marar
  • patrunjel
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pisto