autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare chinezeasca(adaptata,la gustul meu)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
-cca 750 g piept de pui(fara os),taiat felii, -cca 8 catei de usturoi tocat(nu batut), -cca250 g morcovi(taiati julien), -1 ardei rosu si 1/2 ardei verde(taiat felii), -3 ardei iuti(taiat f.marunt), -2-3 dovleceiin jur de 325 g(julien), -cca375 g broccoli(buchetele mici), -1 cutie ciuperci, -cam 2-3 pumni de porumb fiert, -soya sos sarat(cca250 ml), -soya sos dulce(cca100 ml), -1,5 lingura de amidon, -1 lingura de seminte de susan(prajite,putin,fara grasime), -cca 2 lingurite de ghimbir pudra, -sare(daca e nevoie,deoarece sosul soya sarat,are sare), -piper,dupa gust, -ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un wok,cu ulei de masline,se prajesc,pe rind,legumele si puiul.Pe masura ce se pajesc,se pun intr-un vas,pe servetel absorbant.Ordinea in care se prajesc este:usturoi,morcovi,dovlecei,ardei dulce,broccoli,ciuperci+porumb,pui+ardei iute.
Pe urma legumele(prajite)se amesteca(usor) cu puiul(prajit);se pune,apoi ghimbir,piper,soya sos(cele 2 feluri);peste aceasta compozitie se pune apa,cam pina la jumatatea compozitiei.Se fierbe totul,intre 5 si 10 minute(depinde cit dorim legumele de crocante;nu uitati ca in general mincarurile chinezesti sint crocante).Cind fierbe,mincarea,nu punem capac(sa nu se inmoaie mult legumele).
Dupa aceea se pune amidonul,dizolvat in putina apa rece;
dupa citeva clocote,se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte,presarat cu seminte de susan.Neaparat cu paste.
Cantitatea aceasa, e pt.8-10 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare chinezeasca(adaptata,la gustul meu)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°. 2. Se

3 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu carne tocata

Rulada de pui cu carne tocata

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam,

1 vot    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Felicitari! este un deliciu, yam,yam.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    f.bun!!!si usor de facut,felicitari!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Delicioasa si foarte aromata!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Nu pot spune decat ca este o bunatate,iar prezentarea este de nota 10...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -cca 750 g piept de pui(fara os),taiat felii
  • -cca 8 catei de usturoi tocat(nu batut)
  • -cca250 g morcovi(taiati julien)
  • -1 ardei rosu si 1/2 ardei verde(taiat felii)
  • -3 ardei iuti(taiat f.marunt)
  • -2-3 dovleceiin jur de 325 g(julien)
  • -cca375 g broccoli(buchetele mici)
  • -1 cutie ciuperci
  • -cam 2-3 pumni de porumb fiert
  • -soya sos sarat(cca250 ml)
  • -soya sos dulce(cca100 ml)
  • -1,5 lingura de amidon
  • -1 lingura de seminte de susan(prajite,putin,fara grasime)
  • -cca 2 lingurite de ghimbir pudra
  • -sare(daca e nevoie,deoarece sosul soya sarat,are sare)
  • -piper,dupa gust
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Felicitari! este un deliciu, yam,yam.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi