autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Mincare chinezeasca

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 4 - 6 portii, 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os), taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid), 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde, se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari), 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale), 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze, ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite, pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele), ulei de alune sau ulei din seminte de susan, soy sauce, rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 gr uscati), 1-2 oua, (nu se pune cartofi, patrunjel radacina, pastirnac, etc.. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas, boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti, mexicane, etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.
Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct "soy sauce" si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mincare chinezeasca(adaptata,la gustul meu)

Mincare chinezeasca(adaptata,la gustul meu)

Intr-un wok,cu ulei de masline,se prajesc,pe rind,legumele si puiul.Pe masura ce se pajesc,se pun

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 portii
  • 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os)
  • taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid)
  • 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde
  • se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari)
  • 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale)
  • 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze
  • ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite
  • pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele)
  • ulei de alune sau ulei din seminte de susan
  • soy sauce
  • rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 gr uscati)
  • 1-2 oua
  • (nu se pune cartofi
  • patrunjel radacina
  • pastirnac
  • etc.. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas
  • boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti
  • mexicane
  • etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI