Carnea se spala bine si se fierbe cu ceapa ,condiment(dupa plac),sare,in apa putina.Bamele se curate,se spala,se prajesc putin.Daca nu se prajesc,au o substanta gelatinoasa,cu aspect urit.
Curatirea bamelor:bamelor li se indeparteaza partea cu codita,fara sa se vada semintele(vezi poza);daca se observa unele bame “lemnoase”,se arunca.Dupa ce curatam bamele,ne spalam f.bine pe miini;in timp ce le curatam,nu punem mina pe fata………Bamele,au un puf,care poate provoca alergie.
Apoi,bamele,se spala bine,se usuca,se prajesc.
Intr-o cratita cu ulei(eu,folosesc ulei de masline,dar se poate si alt fel)se prajeste ceapa,taiata pestisori;cind ceapa e aurie,se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul se prajeste,putin,punem ardeiul,taiat bucatele(ca pt.tocanita).
Dupa ce se usuca apa,lasata de ardei,se pun rosiile,decojite,taiate marunt(cam 1/1 cm).Se pune sare,piper,ienibahar,dupa gust.Cind fierbe,se pune capac si se fierbe,la foc mic,cam 25 minute.
Se adauga,apoi,cca 800 ml zeama de la carne(apa in care a fiert carnea),sau doar apa.Amestecam,potrivim de sare,condimente.Cind clocoteste,se pune carnea si bamele;se amesteca usor(sa nu deformam bamele),apoi se toarna intr-o tava de cca 32/22 cm.Tava se pune in cuptor,acoperita cu folie,cca 30 minut,la foc mediu.Dupa aceea,se scoate tava din cuptor,se indeparteaza folia,tava se pune din nou in cuptor(descoperita),cca10-15 minute,doar pt.a se usca putin,mincarea si pt.a prinde putina culoare.
Aceasta mincare se serveste(neaparat,in tarile arabe) cu garniture de orez .
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii