autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 august 2010

Ingrediente
Bamele,sint folosite mult,in bucataria araba.Postez,una din feluri,gatita des., , , -500-700 g carne de miel,cu os,taiata in cca 12-15 bucati(se poate folosi si carne fara os,de miel sau vitain acest caz,carnea se taie f.maruntchiar se toaca,la masina de tocat,la ciurul mare), -cca 600 g bame,mari(6-7 cm),dar crude, -6-7 rosii, -2 cepe medii(cca200 g), -cca 6 catei de usturoi, felii (nu batuti), -1 ardei galben (optional)de data asta am pus(bine am facut)1 ardei,din frigider,incepuse sa faca “riduri”,asa ca l-am pus, -sare,piper,ienibahar(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se fierbe cu ceapa ,condiment(dupa plac),sare,in apa putina.Bamele se curate,se spala,se prajesc putin.Daca nu se prajesc,au o substanta gelatinoasa,cu aspect urit.
Curatirea bamelor:bamelor li se indeparteaza partea cu codita,fara sa se vada semintele(vezi poza);daca se observa unele bame “lemnoase”,se arunca.Dupa ce curatam bamele,ne spalam f.bine pe miini;in timp ce le curatam,nu punem mina pe fata………Bamele,au un puf,care poate provoca alergie.
Apoi,bamele,se spala bine,se usuca,se prajesc.
Intr-o cratita cu ulei(eu,folosesc ulei de masline,dar se poate si alt fel)se prajeste ceapa,taiata pestisori;cind ceapa e aurie,se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul se prajeste,putin,punem ardeiul,taiat bucatele(ca pt.tocanita).
Dupa ce se usuca apa,lasata de ardei,se pun rosiile,decojite,taiate marunt(cam 1/1 cm).Se pune sare,piper,ienibahar,dupa gust.Cind fierbe,se pune capac si se fierbe,la foc mic,cam 25 minute.
Se adauga,apoi,cca 800 ml zeama de la carne(apa in care a fiert carnea),sau doar apa.Amestecam,potrivim de sare,condimente.Cind clocoteste,se pune carnea si bamele;se amesteca usor(sa nu deformam bamele),apoi se toarna intr-o tava de cca 32/22 cm.Tava se pune in cuptor,acoperita cu folie,cca 30 minut,la foc mediu.Dupa aceea,se scoate tava din cuptor,se indeparteaza folia,tava se pune din nou in cuptor(descoperita),cca10-15 minute,doar pt.a se usca putin,mincarea si pt.a prinde putina culoare.
Aceasta mincare se serveste(neaparat,in tarile arabe) cu garniture de orez .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Carnea tocata din piept de pui se caleste impreuna cu doua cepsoare rosii in 3 linguri de ulei extravirgin

19 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mititei gustosi

Mititei gustosi

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa

23 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Imi plac bamele tare mult,iar mancarica ta este foarte gustoasa...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O mancare delicioasa. Si eu le stropesc cu otet si le las asa cam 1/2 de ora pentru a disparea substanta gelatinoasa. Sunt foarte gustoase calite in prealabil dar sotul meu nu poate sa vada ulei plutind pe mancare!!!!!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Bamele(ca de altfel,toate legumele),sint sanatoase;si sint f.bune. Interesant,fierte cu otet,Silvia! In Romania,mincam bame,cind mergeam la mare;era un restsurant in C-ta,care facea bame f.bune;era ca o tocanita,avea si bucati de cartofi...Bamele erau carnoase,nu aveau urme de prajit;cred ca erau gatite,cum spune Silvia.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare! Arata grozav de bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Minunata reteta ta.La noi bamele se oparesc in apa cu otet sau in bors fierbinte,apoi se limpezesc cu multa apa rece.*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Trebue sa fie o bunatate......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      O reteta bine prezntata si pentru cei care nu au preparat bame in viata lor! Felicitari!*****

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Cred ca e delicioasa!Ramona,gasesti bame in CONTINENTE,proaspete,numai ca sunt un pic cam scumpe:8-9 euro/kg.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Incã o bunãtate :)da bine mai aratã Camy!!! pãcat cã la noi nu se gãsesc bame...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Waw ! ce bine arata mancarica asta...nu am gatit niciodata cu bame, dar trebue sa le incerc si eu. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • Bamele,sint folosite mult,in bucataria araba.Postez,una din feluri,gatita des.
  • -500-700 g carne de miel,cu os,taiata in cca 12-15 bucati(se poate folosi si carne fara os,de miel sau vitain acest caz,carnea se taie f.maruntchiar se toaca,la masina de tocat,la ciurul mare)
  • -cca 600 g bame,mari(6-7 cm),dar crude
  • -6-7 rosii
  • -2 cepe medii(cca200 g)
  • -cca 6 catei de usturoi, felii (nu batuti)
  • -1 ardei galben (optional)de data asta am pus(bine am facut)1 ardei,din frigider,incepuse sa faca “riduri”,asa ca l-am pus
  • -sare,piper,ienibahar(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac bamele tare mult,iar mancarica ta este foarte gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti