Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Ingrediente

  • Bamele,sint folosite mult,in bucataria araba.Postez,una din feluri,gatita des.
  • -500-700 g carne de miel,cu os,taiata in cca 12-15 bucati(se poate folosi si carne fara os,de miel sau vita;in acest caz,carnea se taie f.marunt;chiar se toaca,la masina de tocat,la ciurul mare)
  • -cca 600 g bame,mari(6-7 cm),dar crude
  • -6-7 rosii
  • -2 cepe medii(cca200 g)
  • -cca 6 catei de usturoi,taiati felii (nu batuti)
  • -1 ardei galben (optional);de data asta am pus(bine am facut);1 ardei,din frigider,incepuse sa faca “riduri”,asa ca l-am pus
  • -sare,piper,ienibahar(dupa gust)

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se fierbe cu ceapa ,condiment(dupa plac),sare,in apa putina.Bamele se curate,se spala,se prajesc putin.Daca nu se prajesc,au o substanta gelatinoasa,cu aspect urit.

Curatirea bamelor:bamelor li se indeparteaza partea cu codita,fara sa se vada semintele(vezi poza);daca se observa unele bame “lemnoase”,se arunca.Dupa ce curatam bamele,ne spalam f.bine pe miini;in timp ce le curatam,nu punem mina pe fata………Bamele,au un puf,care poate provoca alergie.

Apoi,bamele,se spala bine,se usuca,se prajesc.

Intr-o cratita cu ulei(eu,folosesc ulei de masline,dar se poate si alt fel)se prajeste ceapa,taiata pestisori;cind ceapa e aurie,se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul se prajeste,putin,punem ardeiul,taiat bucatele(ca pt.tocanita).

Dupa ce se usuca apa,lasata de ardei,se pun rosiile,decojite,taiate marunt(cam 1/1 cm).Se pune sare,piper,ienibahar,dupa gust.Cind fierbe,se pune capac si se fierbe,la foc mic,cam 25 minute.

Se adauga,apoi,cca 800 ml zeama de la carne(apa in care a fiert carnea),sau doar apa.Amestecam,potrivim de sare,condimente.Cind clocoteste,se pune carnea si bamele;se amesteca usor(sa nu deformam bamele),apoi se toarna intr-o tava de cca 32/22 cm.Tava se pune in cuptor,acoperita cu folie,cca 30 minut,la foc mediu.Dupa aceea,se scoate tava din cuptor,se indeparteaza folia,tava se pune din nou in cuptor(descoperita),cca10-15 minute,doar pt.a se usca putin,mincarea si pt.a prinde putina culoare.

Aceasta mincare se serveste(neaparat,in tarile arabe) cu garniture de orez .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor