autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

mincare de ceapa cu carne

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Ingrediente
300-400 g carne ,ceapa (300 g ), 100 ml untdelemn, 100 ml suc de rosii, 50 ml vin, o foaie de dafin, un varf de lingurita de piper sau ienibahar, sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata si intreaga, se tine in apa rece ,pentru a pierde din iuteala.Se taie in felii subtiri si se caleste 8-10 minute,in tot untdelemnul,impreuna cu 1/2 lingurita de sare, la foc mic,pina cind devine lucioasa.Se adauga ,atunci ,un virf de lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei ,se amesteca de 2 ori si apoi se pune carnea care se amesteca pe toate partile, pina cind coaguleaza la suprafata .Se stinge cu cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind se moaie bine.Cind carnea este fiarta bine ,se adauga sucul de rosii,foaia de dafin si piperul,completind cu apa ca sa se formeze un sos subtire si se sareaza dupa gust.Sosul este gustos si nelegat cu faina.Facultativ, se poate pune in el o lingurita rasa de faina,frecata cu o lingurita de apa rece;se lasa sa fiarba 2-3 clocote,ca sa se lege putin.Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare de ceapa cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna

Lasagna

Sosul de carne: Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul

2 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel

3 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne ,ceapa (300 g )
  • 100 ml untdelemn
  • 100 ml suc de rosii
  • 50 ml vin
  • o foaie de dafin
  • un varf de lingurita de piper sau ienibahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Drob