autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

mincare de mazare cu carne

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Ingrediente
300-400 g carne ,1/2 kg mazare boabe,1/4 suc de rosii ,50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g faina ,frunze de patrunjel,telina si marar,50 g ceapa,

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui.Mazarea tinara fierbe in circa 30 minute ;deci ,daca se pregateste cu carne de pui,mazarea se adauga imediat,dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn.Se toarna apoi circa 1/4 l apa cit sa cuprinda mazarea ,se adauga o lingurita de \\\"Vegeta \\\" sau 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient si carnea si mazarea.Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci aceasta se adauga numai la sfirsit ,cind carnea este bine fiarta.Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea si carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.Se poate pune o parte din suc sa fiarba impreuna cu carnea.Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea ,fara sa treaca peste nivelul acestora .Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare de mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2008

    Mincarea de mazare se poate face si fara faina sau se poate servi cu ou ochi sau romanesc.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne ,1/2 kg mazare boabe,1/4 suc de rosii ,50 ml untdelemn sau 50 g unt
  • 25 g faina ,frunze de patrunjel,telina si marar,50 g ceapa,

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Mincarea de mazare se poate face si fara faina sau se poate servi cu ou ochi sau romanesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui in sos de arahide cu legume