autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
-1 kg carne de miel,bucati,cu os, -sare, -ceapa, -condimente intregi, pt a face supa de carne f buna(piper,ienibahar,scortisoara,cardamom,frunze de dafin), -spanac, curatit,taiat in felii de cam 2-3 cm,cca 700 grame(dupa ce se curata 700 grame), -naut fiert cam 200 grame, -usturoi cca 7-8 catei, Pentru orez:, -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml ), -1 lingura fidea, -1 lingurita sare, -ulei(cam 5 linguri), -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste ea zeama in care a fiert,strecurata,cit sa o acopere putin.Se pune pe foc;cind fierbe, se pune spanacul;se fierb cca 10 minute, apoi se pune nautul;se mai fierb inca cca 5 minute.
Se adauga apoi usturoiul, batut si prajit;se mesteca(pe foc);se ia de pe foc;se serveste fierbinte, cu zeama de lamiie si garnitura de orez.
Prepararea orezului
Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Da,o reteta buna si simpla;aici,nu toata lumea pune naut, dar noua ne place cu naut;pun intotdeauna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Delicios!Si foarte aromat.Am salvat reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Mintenas, vine si pastele nu mai este mult.O idee foarte buna draga Camelia.Felicitari pentru reteta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Deşi nu îl pregătesc ca tine şi mie spanacul îmi place cel mai mult cu carne de miel. Am salvat reţeta ta şi o să o fac şi eu, la vremea tăiatului mieilor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de miel,bucati,cu os
  • -sare
  • -ceapa
  • -condimente intregi
  • pt a face supa de carne f buna(piper,ienibahar,scortisoara,cardamom,frunze de dafin)
  • -spanac
  • curatit,taiat in felii de cam 2-3 cm,cca 700 grame(dupa ce se curata 700 grame)
  • -naut fiert cam 200 grame
  • -usturoi cca 7-8 catei
  • Pentru orez:
  • -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )
  • -1 lingura fidea
  • -1 lingurita sare
  • -ulei(cam 5 linguri)
  • -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Da,o reteta buna si simpla;aici,nu toata lumea pune naut, dar noua ne place cu naut;pun intotdeauna.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)