autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
-1 kg carne de miel,bucati,cu os, -sare, -ceapa, -condimente intregi, pt a face supa de carne f buna(piper,ienibahar,scortisoara,cardamom,frunze de dafin), -spanac, curatit,taiat in felii de cam 2-3 cm,cca 700 grame(dupa ce se curata 700 grame), -naut fiert cam 200 grame, -usturoi cca 7-8 catei, Pentru orez:, -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml ), -1 lingura fidea, -1 lingurita sare, -ulei(cam 5 linguri), -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste ea zeama in care a fiert,strecurata,cit sa o acopere putin.Se pune pe foc;cind fierbe, se pune spanacul;se fierb cca 10 minute, apoi se pune nautul;se mai fierb inca cca 5 minute.
Se adauga apoi usturoiul, batut si prajit;se mesteca(pe foc);se ia de pe foc;se serveste fierbinte, cu zeama de lamiie si garnitura de orez.
Prepararea orezului
Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba rasol cu dovlecel

Limba rasol cu dovlecel

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

10 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta pastorului / Shepherd's pie

Placinta pastorului / Shepherd's pie

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea. Se asezoneaza

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Da,o reteta buna si simpla;aici,nu toata lumea pune naut, dar noua ne place cu naut;pun intotdeauna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Delicios!Si foarte aromat.Am salvat reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Mintenas, vine si pastele nu mai este mult.O idee foarte buna draga Camelia.Felicitari pentru reteta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Deşi nu îl pregătesc ca tine şi mie spanacul îmi place cel mai mult cu carne de miel. Am salvat reţeta ta şi o să o fac şi eu, la vremea tăiatului mieilor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de miel,bucati,cu os
  • -sare
  • -ceapa
  • -condimente intregi
  • pt a face supa de carne f buna(piper,ienibahar,scortisoara,cardamom,frunze de dafin)
  • -spanac
  • curatit,taiat in felii de cam 2-3 cm,cca 700 grame(dupa ce se curata 700 grame)
  • -naut fiert cam 200 grame
  • -usturoi cca 7-8 catei
  • Pentru orez:
  • -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )
  • -1 lingura fidea
  • -1 lingurita sare
  • -ulei(cam 5 linguri)
  • -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Da,o reteta buna si simpla;aici,nu toata lumea pune naut, dar noua ne place cu naut;pun intotdeauna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de rodii