autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mincare de telina cu praz si masline

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Ingrediente
2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm), 4 fire de praz romanesc, 250-300 grame de masline negre, 1/2 lamiie cu coaja, patrunjel verde - 1 legatura, sare-1 lingurita, piper-1/2 lingurita, 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva, decojte si taiate cubulete), 1 ceasca ulei,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul si telina. Telina se taie rondele de cca 6-7 mm grosime si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pina capata o culoare usor galbuie. Prazul se taie in bucati lungi de 2-3 cm si se calesc usor in ulei. Atit telina cit si prazul se scur de ulei, se sareaza si se pipereaza. Separat se face un sos din rosiile decojite si date pe razatoarea mare, cozile verzi de praz taiate marunt si capetele de la radacinile de telina date pe razatoare: acestea se innabusa in putin ulei, dupa care se acopera cu 2 cescute de apa si se lasa sa clocoteasca pina se topesc (cca 0-15 minute). Odata cu apa in sos se pun si maslinele curatate de codite si spalate. La sfirsit se adauga rodelele de telina si bucatile de praz prajite, 2-3 rondele de lamiie cu coaja cu tot si patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa cca 15 minute inainte de a fi consumate. Se servesc cu garnitura din paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare de telina cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm)
  • 4 fire de praz romanesc
  • 250-300 grame de masline negre
  • 1/2 lamiie cu coaja
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare-1 lingurita
  • piper-1/2 lingurita
  • 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva
  • decojte si taiate cubulete)
  • 1 ceasca ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Tersanszki
Tort cu caise si frisca

Tort cu caise si frisca

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3

7 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE FASOLE