autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mincare de telina cu praz si masline

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Ingrediente
2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm), 4 fire de praz romanesc, 250-300 grame de masline negre, 1/2 lamiie cu coaja, patrunjel verde - 1 legatura, sare-1 lingurita, piper-1/2 lingurita, 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva, decojte si taiate cubulete), 1 ceasca ulei,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul si telina. Telina se taie rondele de cca 6-7 mm grosime si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pina capata o culoare usor galbuie. Prazul se taie in bucati lungi de 2-3 cm si se calesc usor in ulei. Atit telina cit si prazul se scur de ulei, se sareaza si se pipereaza. Separat se face un sos din rosiile decojite si date pe razatoarea mare, cozile verzi de praz taiate marunt si capetele de la radacinile de telina date pe razatoare: acestea se innabusa in putin ulei, dupa care se acopera cu 2 cescute de apa si se lasa sa clocoteasca pina se topesc (cca 0-15 minute). Odata cu apa in sos se pun si maslinele curatate de codite si spalate. La sfirsit se adauga rodelele de telina si bucatile de praz prajite, 2-3 rondele de lamiie cu coaja cu tot si patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa cca 15 minute inainte de a fi consumate. Se servesc cu garnitura din paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare de telina cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini pachetele de primavara la cuptor

Mini pachetele de primavara la cuptor

Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan Bolognese

Curcan Bolognese

Curatam legumele si le pregati astfel: ceapa si ardeiul le taiem cubulete, morcovul si telina le

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm)
  • 4 fire de praz romanesc
  • 250-300 grame de masline negre
  • 1/2 lamiie cu coaja
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare-1 lingurita
  • piper-1/2 lingurita
  • 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva
  • decojte si taiate cubulete)
  • 1 ceasca ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Tersanszki
Tort cu caise si frisca

Tort cu caise si frisca

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3

7 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Cartofi fierti cu unt