Se curata prazul si telina. Telina se taie rondele de cca 6-7 mm grosime si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pina capata o culoare usor galbuie. Prazul se taie in bucati lungi de 2-3 cm si se calesc usor in ulei. Atit telina cit si prazul se scur de ulei, se sareaza si se pipereaza. Separat se face un sos din rosiile decojite si date pe razatoarea mare, cozile verzi de praz taiate marunt si capetele de la radacinile de telina date pe razatoare: acestea se innabusa in putin ulei, dupa care se acopera cu 2 cescute de apa si se lasa sa clocoteasca pina se topesc (cca 0-15 minute). Odata cu apa in sos se pun si maslinele curatate de codite si spalate. La sfirsit se adauga rodelele de telina si bucatile de praz prajite, 2-3 rondele de lamiie cu coaja cu tot si patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa cca 15 minute inainte de a fi consumate. Se servesc cu garnitura din paste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii