autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mincare de telina cu praz si masline

Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Tersanszki (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2007

Ingrediente
2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm), 4 fire de praz romanesc, 250-300 grame de masline negre, 1/2 lamiie cu coaja, patrunjel verde - 1 legatura, sare-1 lingurita, piper-1/2 lingurita, 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva, decojte si taiate cubulete), 1 ceasca ulei,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul si telina. Telina se taie rondele de cca 6-7 mm grosime si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pina capata o culoare usor galbuie. Prazul se taie in bucati lungi de 2-3 cm si se calesc usor in ulei. Atit telina cit si prazul se scur de ulei, se sareaza si se pipereaza. Separat se face un sos din rosiile decojite si date pe razatoarea mare, cozile verzi de praz taiate marunt si capetele de la radacinile de telina date pe razatoare: acestea se innabusa in putin ulei, dupa care se acopera cu 2 cescute de apa si se lasa sa clocoteasca pina se topesc (cca 0-15 minute). Odata cu apa in sos se pun si maslinele curatate de codite si spalate. La sfirsit se adauga rodelele de telina si bucatile de praz prajite, 2-3 rondele de lamiie cu coaja cu tot si patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa cca 15 minute inainte de a fi consumate. Se servesc cu garnitura din paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "mincare de telina cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crema de dovleac

Crema de dovleac

Punem intr-o olicica(cu presiune) toate legumele curatate spalate si taiate in bucatele mici(morcovii

12 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu orez si legume

Dovlecei umpluti cu orez si legume

Prepararea umpluturii............ceapa se curata ,se spala si se taie marunt..........ardeiul gras

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 capatini de telina (cu diametrul de preferinta nu mai mare de 5-6 cm)
  • 4 fire de praz romanesc
  • 250-300 grame de masline negre
  • 1/2 lamiie cu coaja
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare-1 lingurita
  • piper-1/2 lingurita
  • 2-3 rosii (se poate inlocui cu bulion sau rosii din conserva
  • decojte si taiate cubulete)
  • 1 ceasca ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Tersanszki
Tort cu caise si frisca

Tort cu caise si frisca

Se prepara frisca: smintina de frisca - tinuta la rece in prealabil - se bate cu mixerul cca 2-3

7 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Quesadilla