Se curata prazul si telina. Telina se taie rondele de cca 6-7 mm grosime si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pina capata o culoare usor galbuie. Prazul se taie in bucati lungi de 2-3 cm si se calesc usor in ulei. Atit telina cit si prazul se scur de ulei, se sareaza si se pipereaza. Separat se face un sos din rosiile decojite si date pe razatoarea mare, cozile verzi de praz taiate marunt si capetele de la radacinile de telina date pe razatoare: acestea se innabusa in putin ulei, dupa care se acopera cu 2 cescute de apa si se lasa sa clocoteasca pina se topesc (cca 0-15 minute). Odata cu apa in sos se pun si maslinele curatate de codite si spalate. La sfirsit se adauga rodelele de telina si bucatile de praz prajite, 2-3 rondele de lamiie cu coaja cu tot si patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa cca 15 minute inainte de a fi consumate. Se servesc cu garnitura din paste.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii