autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de urzici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. de urzici, o ceasca ulei, 100 g slanina afumata, o ceapa, 30 gr. faina, 100 ml smintina, zeama ori sare de lamiie, usturoi, marar, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde.
Se serveste preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
“Snitele” de ciuperci champignon

“Snitele” de ciuperci champignon

Ciupercile se curata de pielita, se indeparteaza o parte din codita si se spala. Ouale batute se

21 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite

Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite

Si la acest fel de mancare o sa facem o mica introducere. Kabsa este de o mancare care se pregateste

10 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. de urzici
  • o ceasca ulei
  • 100 g slanina afumata
  • o ceapa
  • 30 gr. faina
  • 100 ml smintina
  • zeama ori sare de lamiie
  • usturoi
  • marar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi