autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de vinete preparata ruseste

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 vinete potrivite, ½ kg rosii, 3 cepe, 1 morcov, 3 ardei grasi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 lingura marar si patrunjel verde, 1 capatina usturoi, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, ½ lingurita zahar, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scurge bine, se usuca cu un servet perfect curat si uscat, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei la foc moderat, pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit toate vinetele, in uleiul ramas se pune ceapa si zarzavatul, taiate in felii subtiri, lasindu-le sa se moaie. Intr-o cratita se asaza pe fund un rind de rosii taiate rotogoale, peste ele un rind de vinete prajite, se presara cu putin usturoi pisat, iar apoi un strat de zarzavat prajit, presarat cu putina verdeata. Se procedeaza astfel pina se asaza totul, avind grija ca ultimul rind sa fie de rosii taiate. Restul rosiilor ramase se fierb cu 2-3 linguri de apa, se trec prin strecuratoare, se adauga putina sare si ½ lingurita zahar. Acest sos se toarna in cratita peste vinete si se da la cuptor tinindu-se pina ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe farfuria de servit.
Se serveste calda sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de vinete preparata ruseste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci la Doubletta

Ciulama de ciuperci la Doubletta

Se spala ciupercile si se taie felii. Se pun ciupercile astfel pregatite impreuna cu ceapa data pe

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei copti cu smantana