autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare la ceaun

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vita, ciuperci albe, cartofi, 2 morcovi, 1/2 l coniac, 1/2 l vin de masa rosu, ceapa,usturoi, condimente(piper, sare, tarhon, rozmarin, ulei de porumb, ulei de masline, 3 boabe enibahar, 2 boabe cuisoare, 1 capatina usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cuisoare. Se toarna peste carne coniacul si se acopera cu nylon si se lasa la frigider pina a doua zi.

Se ia o tigaie si se pune ulei de porumb si se prajeste carnea pe toate partile pina primeste o culoare uniforma, dar nu sa se arda. Se asaza carnea in ceaun sau intr-o cratita care poate sa mearga la cuptor si se pun ciupercile spalate intregi, cam 3 buc de persoana (reteta este pt. 4 persoane), cartofii saplati bine, de preferinta mai mici (se lasa cu coaja), 2-3 cepe mici curatate, morcovii curatati si taiati la 4 cm. marime si o capatina de usturoi. Se asaza totul in cratita. Ceapa care a ramas de la marinata se prajeste un pic in uleiul ramas de la carne si se pune deasupra peste ingredientele din cratita. Se pun 2-3 crengute de tarhon deasura, o crenguta de rozmarin, 3-4 boabe de piper, sare; se presara peste tot si 50 ml. ulei de masline si 1/2 l vin de masa bun rosu. Se acopera cu capac si se da la cuptor la temperatura de 175 grade C pentru 2 1/2 ore. Se incearca din cand in cand carnea cu furculita, pentru a sti cind este gata minacarea.

Se serveste in vase de lut mici, de preferinta, cu muraturi de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Este o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • ciuperci albe
  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 l coniac
  • 1/2 l vin de masa rosu
  • ceapa,usturoi
  • condimente(piper
  • sare
  • tarhon
  • rozmarin
  • ulei de porumb
  • ulei de masline
  • 3 boabe enibahar
  • 2 boabe cuisoare
  • 1 capatina usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu friganele