autor:

Timea

» » Aluaturi si Foietaje

Minciunele

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
- 450-500 gr faina, - 140 gr margarina, - 1/2 cana lapte, - 1 ou, - 5 linguri zahar, - 1 plic drojdie uscata, - coaja rasa de la o portocala mica, - coaja rasa de la 1/2 lamaie, - un varf de cutit sare, - ulei pentru prajit, - zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.
Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.
Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.
Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).
Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.
Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.
Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim (vezi poza).
Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Minciunele

Minciunele

Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie

29 voturi    11 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niculina Tanase Matei , 20 iulie 2015

    mama le spunea uscåtele, erau foarte bune

  • Fara foto

    mary)) , 29 ianuarie 2015

    Urechia porcului le ziceam noi

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2014

    Da si eu le-am facut si intradevar sant foarte gustoase dar dupa reteta mea-fara drojdie

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2014

      Vai ,nu am mai mancat de cand eram copil,deci la bucatarie...

    • Fara foto

      Lucia Onosa , 26 iunie 2014

      si mie i-mi plac

    • Fara foto

      Mihaela Aldea , 25 iunie 2014

      ne aduce aminte de copilrie ,noi le spuneam scovergi

    • Fara foto

      Margareta Maxim , 24 iunie 2014

      sa mai dati retete ca ne aduceti aminte de ele va pupam

    • Fara foto

      Marinela Badulescu , 12 ianuarie 2014

      fff.bune

    • Fara foto

      Blacky Black , 12 octombrie 2013

      ffffbune

    • Fara foto

      Marieta Florina Pintean , 12 octombrie 2013

      Maine fac si eu !!! o idee buna.

    • Gheorghe_Miclea

      Gheorghe_Miclea (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2013

      Am o amintire cu aceste minciunele. Cand aveam vreo 14 ani am luat cartea de retete si am facut reteta dupa gramajul scris si au iesit cam doua ligheane. Totusi nu a ramas niciuna. Bune rau.

    • Fara foto

      Elena Laura Nicolae , 30 august 2013

      vreau sa fac diseara.

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Ma bucur ca va plac. Eu am reteta de la mama mea, am mai incercat altele dar astea imi plac cel mai mult :).

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Servesc si eu de la tine, sant buneeeeee !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Minunate sunt Timi draga si foarte gustoase ! Ieri am facut si eu, dar fara drojdie.....

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Foarte bune, Timea ! Imi placeau mult cand eram mica. Eu obisnuiesc sa pun smantana in loc de lapte, pentru fragezime.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      O bunatate,gogosile copilariei mele...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Foarte bune, cu gust de copilarie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

26 voturi

Ingrediente

  • - 450-500 gr faina
  • - 140 gr margarina
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1 ou
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - coaja rasa de la o portocala mica
  • - coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • - un varf de cutit sare
  • - ulei pentru prajit
  • - zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mary))

Urechia porcului le ziceam noi

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa