autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

minciunele

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
250 gr faina, 3 oua, 2 linguri ulei, o lingura rasa zahar, un paharel rom, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7 - 8 cm lungime si cat doua degete latime. Se face o taietura in lung, la mijloc, prin care se trece unul dintre capete, sa para ca o funda innodata. Se infierbinta ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta. Cind aluatul s-a intarit, fara a fi prea rumene, se scot cu furculita. Se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minciunele

Minciunele

Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie

29 voturi    11 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta si am fost foarte incantata de cum a iesit. Pentru ca nu am avut rom in casa am pus un paharel de cornata care era la fel de parfumata ca si romul. A fost singura modificare adusa retetei. Minciunelele au iesit fragede, aspectuase si gustoase. Am sa mai fac. Felicitari!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Luminita , 08 ianuarie 2014

    ce se pune an acel aluat--------------------------?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Foarte bune sunt minciunelele cu aromă de casa bunicii! Cred că fac şi eu chiar mâine!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Si mie imi amintesc de copilarie... Ce bune sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Vai de cand nu am mai macat minciuele. Asa le facea mama cand eram copii. Am sa-i dau ideea sa mai faca. Mersi

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Doar le privesc si imi ploua in gura,o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • o lingura rasa zahar
  • un paharel rom
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bune sunt minciunelele cu aromă de casa bunicii! Cred că fac şi eu chiar mâine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
CREPES SUZETTE