Reteta postata pe: 28 iulie 2009
Ingrediente
23/4 pahar faina, 1 lingura de zahar, 5 galbenuse, 4linguri smintana, 1lingura de coniac, 1lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat cu gust de scortisoara(cui ii place)., putina sare, 1/2 pahar zahar vanilat sau un sirop de zahar, 50 gr de susan., ulei ptr prajit (baie de ulei)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smintina si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pina se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti egale si din fiecare parte se intinde ofoaie foarte subtire, aproape stravezie.Se taie in fasii si fasiile in romburi .In fiecare romb faci o mica taietura si treci coltul opus prin taietura asa ca le dai oforma deosebita.Poci sa tai fisii mai unguste si sa le invartesti pe coada lingurii facind un trandafir si cind le lasi in uleiul fierbinte se mentine.Deci trebuie pus mult ulei la incalzit ca sa fie ca o baie de 5cm adincime si cind uleiul fierbe se pun citeva inauntru ca sa aiba loc le lasi pe oparte 2-3 minute le lasi pe cealalta parte 2-3 minute sa fie aurii si le scoti pe hirtie absorbanta dupa care le presori cu zahar vanilat.Sint foarte gustoase.Cui ii place mai dulce face un sirop de zahar (cantitati egale de apa cu zahar fierb pina se indeasa se adauga putin suc de lamaie.)Le tavaleste in sirop si le presara cu putin susan prajit.Este ceva usor de vara mai ales la caldurile deacuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul
410 voturi
40 comentarii
1h 15 min
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile
39 voturi
14 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009
Astea iti lasa gura apa nu sunt minciunele