autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Minciunele

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 50g drojdie, 250 ml lapte batut,, 150 ml smantana,, apa calduta eu am pus prima data laptele si smantana si am pus apa cat sa fie moale aluatul..., 80 g unt, scortisoara, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 2 lg esenta de rom, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si zaharul, romul, zahar vanilat, sare, untul, scortisoara, coaja de lamaie. Apoi se pune in faina si se amesteca.Aluatul sa fie nu foarte moale.
Apoi se lasa la dospit 1 ora. Apoi se intinde pe masa sa fie grosimea de 1 cm. Apoi se taie in diagonala. Se face o taietura in mijloc. Apoi se ia un capat si il bagi prin taietura respectiva dand impresia unui nod.Si se coc in ulei. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Minciunele

Minciunele

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de

26 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele

Minciunele

Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie

29 voturi    11 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bune sunt....imi dai si mie ? Bravo!:)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Frumoase!

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Superbe!

    • Fara foto

      Monica , 15 februarie 2010

      Multumesc Alice!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Felicitari Moni .......ti-au iesit super bine.!!!!!!!!!

    • Fara foto

      DEEA , 15 februarie 2010

      TARE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50g drojdie
  • 250 ml lapte batut,
  • 150 ml smantana,
  • apa calduta eu am pus prima data laptele si smantana si am pus apa cat sa fie moale aluatul...
  • 80 g unt
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 2 lg esenta de rom
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bune sunt....imi dai si mie ? Bravo!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada de biscuiti