Minciunele de dovleac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovleac,
  • 50 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 50 g drojdie de bere,
  • un polonic de lapte,
  • zahar vanilat,
  • untdelemn

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati, se pune la fiert in apa putina, parfumata cu o bucatica de baton de vanilie. Cand e bine fiert (atentie, sa nu se prinda de vas), transformati-l in piure (ca si cartofii), apoi puneti-l intr-un castron si adaugati faina si drojdia dizolvata in lapte. Timp de aproximativ o ora, compozitia trebuie pastrata intr-un loc cald, astfel incat sa-si dubleze volumul (consistenta trebuie sa fie medie). Dupa acest interval de timp, incingeti bine uleiul in tigaie si puneti la prajit aluatul, luand cu o lingura. Pe masura ce gogoselele se rumenesc bine, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga de ulei pe o bucata de hartie absorbanta pentru bucatarie. Cat inca sunt calde, presarati-le cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise