autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Minciunele de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovleac, , 50 g zahar, , 250 g faina, , 50 g drojdie de bere, , un polonic de lapte, , zahar vanilat, , untdelemn

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati, se pune la fiert in apa putina, parfumata cu o bucatica de baton de vanilie. Cand e bine fiert (atentie, sa nu se prinda de vas), transformati-l in piure (ca si cartofii), apoi puneti-l intr-un castron si adaugati faina si drojdia dizolvata in lapte. Timp de aproximativ o ora, compozitia trebuie pastrata intr-un loc cald, astfel incat sa-si dubleze volumul (consistenta trebuie sa fie medie). Dupa acest interval de timp, incingeti bine uleiul in tigaie si puneti la prajit aluatul, luand cu o lingura. Pe masura ce gogoselele se rumenesc bine, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga de ulei pe o bucata de hartie absorbanta pentru bucatarie. Cat inca sunt calde, presarati-le cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Sfinti moldovenesti

Sfinti moldovenesti

Sfinti.. Ziua aceasta imi aduce aminte de copilarie cind mami se trezea de dimineata si framinta

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine

Paine"floare" cu tarate si seminte

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam

13 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovleac
  • 50 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g drojdie de bere
  • un polonic de lapte
  • zahar vanilat
  • untdelemn

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu bacon.