autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Minciunica floricica

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
500g faina, 6 oua, 200ml iaurt, 250 ml ulei, 1 esenta rom, 100 g zahar, 10g sare, putin gem (la alegere), Cirese confiate, 200g zahar praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri, cam pana la jumatate. Intr-un bol se bate albusul ramas,cu o furculita.Rondeaua mare se unge la mijloc cu putin albus, numai cat se pune degetul,peste ea se aseaza rondeaua mijlocie, se unge si aceasta cu albus la mijloc si deasupra ei se pune rondeaua mica, apasand cu degetul peste toate, ca sa se lipeasca.
Se prajesc in ulei fierbinte, introducindu-le cu partea de deasupra in jos, pt a se desface asemenea petalelor unui trandafir. Se prajesc pe fiecare parte cate 3-4 minute, fara sa se rumeneasca prea tare.
In mijlocul fiecarui trandafir se poate pune cate putin gem sau o cireasa confiata, se servesc pudrate cu zahar sau stropite cu sirop de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunica floricica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013

    Foarte bine arata !

  • lia , 04 februarie 2010

    Va multumesc din suflet, tuturor gustoaselor/osilor, pt aprecierile voastre.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Interesanta ca aspect, bustoasa desigur, felicitari pt ineditul aspectului.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Prezentare 10!sunt sigura ca la gust sunt 10plus.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Apetisante!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Aspectoase si gustoase.Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      bune ,dar ft frumoase!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Si buna si frumoasa.........Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Arata grozav...Bun,bun,super bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Ingenios!Bravo!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.Normal ca le mananci si cu mai multa pofta,cand vezi un asa aranjament.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Iar ai avut o idee originală! Felicitări! Din ceva simplu, ai făcut ceva deosebit!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Ce bine arata! Si usor de facut !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Migalos, dar produsul finit e superb. Felicitari!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Bune si frumos ornate,felicitari Miha!

    • Adrian , 13 octombrie 2009

      Arata bine finalul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 6 oua
  • 200ml iaurt
  • 250 ml ulei
  • 1 esenta rom
  • 100 g zahar
  • 10g sare
  • putin gem (la alegere)
  • Cirese confiate
  • 200g zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bine arata !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu visine