autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Minciunica floricica

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
500g faina, 6 oua, 200ml iaurt, 250 ml ulei, 1 esenta rom, 100 g zahar, 10g sare, putin gem (la alegere), Cirese confiate, 200g zahar praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri, cam pana la jumatate. Intr-un bol se bate albusul ramas,cu o furculita.Rondeaua mare se unge la mijloc cu putin albus, numai cat se pune degetul,peste ea se aseaza rondeaua mijlocie, se unge si aceasta cu albus la mijloc si deasupra ei se pune rondeaua mica, apasand cu degetul peste toate, ca sa se lipeasca.
Se prajesc in ulei fierbinte, introducindu-le cu partea de deasupra in jos, pt a se desface asemenea petalelor unui trandafir. Se prajesc pe fiecare parte cate 3-4 minute, fara sa se rumeneasca prea tare.
In mijlocul fiecarui trandafir se poate pune cate putin gem sau o cireasa confiata, se servesc pudrate cu zahar sau stropite cu sirop de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunica floricica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite americane cu finetti

Clatite americane cu finetti

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam

4 voturi    0 comentarii
30h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013

    Foarte bine arata !

  • Fara foto

    lia , 04 februarie 2010

    Va multumesc din suflet, tuturor gustoaselor/osilor, pt aprecierile voastre.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Interesanta ca aspect, bustoasa desigur, felicitari pt ineditul aspectului.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Prezentare 10!sunt sigura ca la gust sunt 10plus.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Apetisante!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Aspectoase si gustoase.Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      bune ,dar ft frumoase!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Si buna si frumoasa.........Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Arata grozav...Bun,bun,super bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Ingenios!Bravo!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.Normal ca le mananci si cu mai multa pofta,cand vezi un asa aranjament.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Iar ai avut o idee originală! Felicitări! Din ceva simplu, ai făcut ceva deosebit!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Ce bine arata! Si usor de facut !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Migalos, dar produsul finit e superb. Felicitari!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Bune si frumos ornate,felicitari Miha!

    • Fara foto

      Adrian , 13 octombrie 2009

      Arata bine finalul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 6 oua
  • 200ml iaurt
  • 250 ml ulei
  • 1 esenta rom
  • 100 g zahar
  • 10g sare
  • putin gem (la alegere)
  • Cirese confiate
  • 200g zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bine arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tiramisu