Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri, cam pana la jumatate. Intr-un bol se bate albusul ramas,cu o furculita.Rondeaua mare se unge la mijloc cu putin albus, numai cat se pune degetul,peste ea se aseaza rondeaua mijlocie, se unge si aceasta cu albus la mijloc si deasupra ei se pune rondeaua mica, apasand cu degetul peste toate, ca sa se lipeasca.
Se prajesc in ulei fierbinte, introducindu-le cu partea de deasupra in jos, pt a se desface asemenea petalelor unui trandafir. Se prajesc pe fiecare parte cate 3-4 minute, fara sa se rumeneasca prea tare.
In mijlocul fiecarui trandafir se poate pune cate putin gem sau o cireasa confiata, se servesc pudrate cu zahar sau stropite cu sirop de fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii