Minestrone

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 200 g cabanos,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 tulpina de praz,
  • 300 g varza alba,
  • 1 ardei gras,
  • 1 dovlecel potrivit,
  • 3-4 linguri ulei de masline,
  • 250 g fasole boabe fiarta (eventual din conserva),
  • 1 cutie rosii decojite (800 g),
  • circa 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • sare,
  • piper macinat,
  • 3-4 fire de patrunjel,
  • cascaval ras (parmezan) pentru presarat.

Mod de preparare

Se taie cabanosul felii, iar usturoiul curatat se toaca. Celelalte legume se spala, se curata si se taie marunt. Se prajesc cabanosul si usturoiul in uleiul incins, se adauga prazul si varza si se lasa si ele putin sa se prajeasca. Se adauga apoi si restul legumelor si se calesc 1-2 minute, amestecand intruna. La urma se incorporeaza boabele de fasole (clatite sub un jet de apa) si rosiile taiate bucatele (cu zeama cu tot). Se lasa sa fiarba toate circa 15 minute la foc potrivit, se sareaza si se pipereaza. Se serveste supa fierbinte si se presara - in farfurie - cu patrunjel verde tocat si cascaval ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc