Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 460 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema de ciocolata si cafea
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea solubila
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 40 g amidon de porumb

Mod de preparare

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza de pe foc si se toarna deodata toata faina amestecand energic.

Se lasa aluatul obtinut sa se raceasca cateva minute.

Se incorporeaza treptat ouale, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat.

La final obtinem un aluat ferm usor de modelat.

Cu ajutorul unui pos asezam aluatul fasii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 220 grade aproximativ de 20 - 25 minute.

Dupa ce s-au rumenit usor se lasa choux-urile sa se raceasca complet.

Preparare crema ciocolata si cafea

Se dizolva cafeaua in lapte, si se pune la foc mic sa se incalzeasca.

Intr-un alt bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul,pana cand se deschid la culoare, apoi se adauga amidonul continuand mixarea.

Se adauga laptele cald peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu ajutorul unui tel.

Se pune crema din nou pe foc mic si se amesteca mereu pana cand aceasta se ingroasa.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se topeste pe baie de abur.

Frisca batuta cu un strop de zeama de lamaie se amesteca cu ciocolata topita, apoi se incorporeaza in crema de cafea amestecand usor.

Fiecare mini-ecler se taie cu un cutit si se umple cu crema de ciocolata si cafea, apoi se servesc cu pofta !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor