autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, , Pentru aluat:, , 300 g faina, 460 ml apa, 100 ml ulei, 6 oua, un praf de sare, , , Ingrediente crema de ciocolata si cafea, , 100 g ciocolata neagra, 2 linguri cafea solubila, 500 ml lapte, 100 ml frisca lichida, 4 galbenusuri, 125 g zahar, 40 g amidon de porumb

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza de pe foc si se toarna deodata toata faina amestecand energic.
Se lasa aluatul obtinut sa se raceasca cateva minute.
Se incorporeaza treptat ouale, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat.
La final obtinem un aluat ferm usor de modelat.
Cu ajutorul unui pos asezam aluatul fasii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 220 grade aproximativ de 20 - 25 minute.
Dupa ce s-au rumenit usor se lasa choux-urile sa se raceasca complet.

Preparare crema ciocolata si cafea

Se dizolva cafeaua in lapte, si se pune la foc mic sa se incalzeasca.
Intr-un alt bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul,pana cand se deschid la culoare, apoi se adauga amidonul continuand mixarea.
Se adauga laptele cald peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu ajutorul unui tel.
Se pune crema din nou pe foc mic si se amesteca mereu pana cand aceasta se ingroasa.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se topeste pe baie de abur.
Frisca batuta cu un strop de zeama de lamaie se amesteca cu ciocolata topita, apoi se incorporeaza in crema de cafea amestecand usor.
Fiecare mini-ecler se taie cu un cutit si se umple cu crema de ciocolata si cafea, apoi se servesc cu pofta !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii

  • nicoleta (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2015

    este prajitura mea preferata

  • Olimpia Condrut , 30 noiembrie 2014

    AM SA O FAC CA ADOR ECLERELE

  • Gabriel Voicu , 14 noiembrie 2014

    Bv ptr reteta ! f buna .Numai ca eu nu suport amidonul in creme , il urasc! eu pun 3 linguri cu faina + 4 sau doar 2 galbenusuri la 500 ml de lapte .zahar. asa facea bunica crema de vanilie + 1oo gr de unt frecat, incoporat in crema racita bn.

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 460 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema de ciocolata si cafea
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea solubila
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 40 g amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

nicoleta (Chef de cuisine)

este prajitura mea preferata

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni