autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru coji, 250 ml apa, 100 g unt/margarina, 3 oua, 125 g faina, sare, Pentru crema, 400 ml lapte, 2 oua, 3 linguri amidon, 5 linguri zahar, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri unt, Pentru glazura, topping de caramel, granule de ness

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Prepararea cojilor
Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min coacem la foc iute apoi mai lasam circa 10 min la foc moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.
Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.
Prepararea cremei
Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.
Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus ,adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.
Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu mere si stafide

Gogosi cu mere si stafide

Se pun stafidele in apa impreuna cu, coaja razuita de la o lamaie si se lasa cam o ora. Se curata

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tofri