autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru coji, 250 ml apa, 100 g unt/margarina, 3 oua, 125 g faina, sare, Pentru crema, 400 ml lapte, 2 oua, 3 linguri amidon, 5 linguri zahar, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri unt, Pentru glazura, topping de caramel, granule de ness

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Prepararea cojilor
Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min coacem la foc iute apoi mai lasam circa 10 min la foc moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.
Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.
Prepararea cremei
Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.
Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus ,adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.
Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajiturele napolitane