autor:

cea mai mare fana alui miley cyrus si hannah montana pur si simplu o bicatareasa

» » Dulciuri diverse

Mini gogosele

    Reteta postata pe: 20 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 20 martie 2010

Ingrediente
500 gr faina alba de grau,, 100gr iaurt ,, 150 gr lapte,, 1 ou,, 1 lingurita sare,, 2 linguri zahar,, 2 linguri ulei,, 1 pliculet drojdie uscata,, 200 gr zahar pudra,, 2 pliculete zahar vanilat,, Ulei de palmier pentru prajit,, Sos de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.

Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat formele , punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa coacem gogoselele. Le punem la prajit in ordinea in care le-am decupat (primele formatate vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.

Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare gogosica prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat , sau nu, depinde cum dorim sa le servim, eu le servesc si cu sosuri de fructe sau de ciocolata si in acest caz nu le pudrez cu zahar.

Procedam la fel cu toate gogoselele pana le terminam de prajit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini gogosele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

13 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu Mere

Tarta Tatin cu Mere

Intr-o cratita care poate fi bagata la cuptor se adauga cele 5 linguri de zahar, scortisoara si untul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Trebuia si o poza la gogoselele tale ca sa ne facem o impresie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba de grau,
  • 100gr iaurt ,
  • 150 gr lapte,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 200 gr zahar pudra,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • Ulei de palmier pentru prajit,
  • Sos de ciocolata.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuia si o poza la gogoselele tale ca sa ne facem o impresie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu iaurt