autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •375 gr aluat foietaj, •ulei de masline, •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete, •3 tije de ceapa verde, tocata, sau 16 cepe mici, 12 lasate intregi, 4 tocate, •1 lingura otet, •125 ml vin alb, •200 gr smantana grasa, •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa, •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
2. Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apansandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe aromate pe pat de varza creata

Pulpe aromate pe pat de varza creata

Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita. Din sosul de soia, cel de chili, sare,

8 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce cartofii

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Excelente!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arata foarte bine.Cred ca sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmmmm,o bunatate.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Aşa e!!! Pare grea, dar dacă încerci poate îţi iese ceva...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      O reteta pentru care iti trebuie un pic de indemanare in bucatarie.Imi place.Felicitari!

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Mie mi se pare foarte complicata, chiar daca arata f gustos, nu stiu daca o voi incerca vreodata, doar daca voi merge undeva ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •375 gr aluat foietaj
  • •ulei de masline
  • •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui
  • taiate in cubulete
  • •3 tije de ceapa verde
  • tocata
  • sau 16 cepe mici
  • 12 lasate intregi
  • 4 tocate
  • •1 lingura otet
  • •125 ml vin alb
  • •200 gr smantana grasa
  • •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salau cu ciuperci in sos Cirio