autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •375 gr aluat foietaj, •ulei de masline, •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete, •3 tije de ceapa verde, tocata, sau 16 cepe mici, 12 lasate intregi, 4 tocate, •1 lingura otet, •125 ml vin alb, •200 gr smantana grasa, •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa, •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
2. Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apansandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Potrivit cat inca e sezonul rece, il asociez cu o mancarea "tomnatica". Bun fie ca fel de sine statator,

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Excelente!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arata foarte bine.Cred ca sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmmmm,o bunatate.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Aşa e!!! Pare grea, dar dacă încerci poate îţi iese ceva...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      O reteta pentru care iti trebuie un pic de indemanare in bucatarie.Imi place.Felicitari!

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Mie mi se pare foarte complicata, chiar daca arata f gustos, nu stiu daca o voi incerca vreodata, doar daca voi merge undeva ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •375 gr aluat foietaj
  • •ulei de masline
  • •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui
  • taiate in cubulete
  • •3 tije de ceapa verde
  • tocata
  • sau 16 cepe mici
  • 12 lasate intregi
  • 4 tocate
  • •1 lingura otet
  • •125 ml vin alb
  • •200 gr smantana grasa
  • •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Varza dulce cu smantana