autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •375 gr aluat foietaj, •ulei de masline, •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete, •3 tije de ceapa verde, tocata, sau 16 cepe mici, 12 lasate intregi, 4 tocate, •1 lingura otet, •125 ml vin alb, •200 gr smantana grasa, •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa, •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
2. Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apansandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta

21 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Excelente!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Arata foarte bine.Cred ca sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmmmm,o bunatate.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Aşa e!!! Pare grea, dar dacă încerci poate îţi iese ceva...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      O reteta pentru care iti trebuie un pic de indemanare in bucatarie.Imi place.Felicitari!

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Mie mi se pare foarte complicata, chiar daca arata f gustos, nu stiu daca o voi incerca vreodata, doar daca voi merge undeva ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •375 gr aluat foietaj
  • •ulei de masline
  • •2 pulpe de pui + 2 piepti de pui
  • taiate in cubulete
  • •3 tije de ceapa verde
  • tocata
  • sau 16 cepe mici
  • 12 lasate intregi
  • 4 tocate
  • •1 lingura otet
  • •125 ml vin alb
  • •200 gr smantana grasa
  • •1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • •2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Orez cu legume la cuptor