Se prepara blatul mixasnd bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida sau uleiul si se incorporeaza in albusuri.Se omogenizeaza amestecul apoi se adauga esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si miezul de nuca maruntit.Se tapeteaza o tava patrata de 20/20 cu hartie pentru copt apoi se toarna aluatul si se presara deasupra ,pe toata suprafata miezaul de nuca apoi se da tava la copt cca 20 minute,la foc potrivit.
Se desprinde de pe hartie apoi se lasa la racit.Ajutandu-ne de gura unui paharel,decupam mici discuri din blat care se vor aseza in forme de briose.
Merisoarele se dau in cateva clocote in siropul format din 150 g zahar,o lingura de lichior si una de apa apoi se scurg bine si siropul se lasa la racit.
Se mixeaza urda cu jumatate din cantitatea de sirop de merisoare pana obtinem un amestec cremos apoi se amesteca cu frisca mixata si cu pliculetul de gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin,fara a o fierbe.Acest amestec se toarna peste fiecare disc de aluat pana la marginea formei si se da la rece 2 ore apoi se decoreaza cu cate o lingurita de jeleu preparat din siropul de merisoare si tort jeleul(preparat dupa instructiunile de pe plic),2-3 merisoare si cate o bucata de miez de nuca.Se mai dau 15 minute la rece si apoi se scot din forme,pe platou
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii