autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Ingrediente
400 gr. aluat foietaj din comert, Pt. cremã:, 400-500 gr. urdã sau brânzã de vaci, 200 gr. zahãr, 1 plic zahãr vanilat, coaja rasã de la 1 portocalã mare sau lãmâie, 1 ou intreg si 2 gãlbenuse, 25 gr. unt topit, fãinã si unt pt. uns formele, , Decor:, menta,scortisoarã pudrã, cirese...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1)Se lasã aluatul la decongelat.
Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit forme de metal, pe care le-am uns cu unt si fãinã, si forme de aluminiu pe care nu le-am uns :)
2)Pt. cremã:
Piseazã urda cu ajutorul unei furculite, adaugã zahãrul, zahãrul vanilat, coaja rasã de lãmâie sau portocalã, oul intreg, gãlbenusele si amestecã bine.
3)La sfârsit toarnã untul topit peste crema de brânzã si amestecã bine.
In fiecare formã pune o rondea de foietaj, intinde bine pe pereti formei...in formele de aluminiu am pus bucãti mai mari de foietaj :) apoi toarnã din cremã peste fiecare.
Dã la copt.
Se lasã sã se rãceascã, se scot din forme si se pudreazã cu multã scortisoarã.:)
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Se pune apa la incalzit dupa care se pregateste drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Zebra cake

Zebra cake

Ouale intregi le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat; Separat amestecam faina,praful de copt.vanilia; In

1 vot    0 comentarii
55 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Excelenta ideea.Felicitari. E foarte bun.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Foarte aromate si apetisante.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Bune ,bune ...imi place mult scortisoara. Felicitari,,am salvat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Foarte gustoase tartele!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      O idee buna si gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Simplu, rapid de facut si foarte bun. *****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Trebue sa fie foarte bune!!!!!!!*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Delicios!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Buna ideea cu foietajul ! Trebuie sa fie delicioase....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Tare bine mai arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • Pt. cremã:
  • 400-500 gr. urdã sau brânzã de vaci
  • 200 gr. zahãr
  • 1 plic zahãr vanilat
  • coaja rasã de la 1 portocalã mare sau lãmâie
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • 25 gr. unt topit
  • fãinã si unt pt. uns formele
  • Decor:
  • menta,scortisoarã pudrã
  • cirese...

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Excelenta ideea.Felicitari. E foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie